ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο

Μεγάλες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου
Μεγάλες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και όχι μέχρι τις 31 Μαΐου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε εξαγγείλει ότι δεν θα γινόταν καμία επιστροφή χωρίς να έχει προηγηθεί προσωρινός ή τακτικός έλεγχος, ωστόσο η επέκταση της εφαρμογής του μέτρου σχετίζεται με τους στόχους που έχουν τεθεί για τα έσοδα.
Με το πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το υπουργείο ευελπιστεί να μειώσει την υστέρηση εσόδων και να την περιορίσει σε λιγότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί για την πορεία των εσόδων, καθώς η ύφεση έχει κάνει την εμφάνισή της και η πτώση της κατανάλωσης και της ζήτησης, δυσκολεύει τις εκτιμήσεις.
Εξάλλου,  το υπουρείο Οικονομικών θα παρατείνει μέχρι τις 30 Ιουνίου την προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκπρόθεσμων δηλώσεων του 2009, η οποία έληγε σήμερα.
Με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο, δόθηκε το δικαίωμα στους πολίτες να προχωρούν στην εξόφληση με έκπτωση 80% επί των προστίμων και των προσαυξήσεων, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν αρχικές και συμπληρωματικές δηλώσεις για εισοδήματα έως το 2009, χωρίς να πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου