ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ!! ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΚΤΙΣΑΝ ΣΚΗΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΤΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ !!!

 ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΣ:ΚΕΛΛΙΟΝ ΕΡΗΜΙΤΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΤΙ ΟΡΘΙΟΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΑΘΛΙΟΝ ΕΚ ΓΥΨΟΥ ΟΙΚΗΤΗΡΙΟΝ  ΑΙΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΣΤΗΛΩΝ!!

Οι ασκητές που ζούσαν αποκομμένοι από την συμβατική ζωή πάνω στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Ονομάζονταν Στηλίτες και ήθελαν να έρθουν πιο κοντά στον Εβραιοχριστιανικό "Θεό"..1865. Ο φωτογράφος Δημήτριος Κωνσταντίνου απαθανατίζει τον μισογκρεμισμένο Ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα. Στο επιστύλιο δύο στύλων στη νοτιοδυτική γωνία του ναού, εξείχε κάτι που δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη κατασκευή. Ήταν ένα μικρό πέτρινο καταφύγιο. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα από τις 140 κολώνες του μεγαλύτερου ναού της Ελλάδας στα ελληνιστικά και τα ρωμαϊκά χρόνια στέκονταν όρθιες μόλις 16.

Πολλές είχαν καταστραφεί εξαιτίας φυσικών φαινομένων και σεισμών. Άλλες, όμως, διαλύθηκαν από Τούρκους που τις μετέτρεπαν σε ασβέστη για να αντιμετωπιστούν οικοδομικά προβλήματα. Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, στα τέλη της τουρκοκρατίας οι λίγες εναπομείνασες ψηλόλιγνες κολώνες του Ολυμπιείου που έφταναν τα 17 μέτρα ύψος και τα 2.6 μέτρα διάμετρο, είχαν μαγνητίσει κάποιους μοναχούς. Αποκαλούνταν στυλίτες επειδή ζούσαν στην κορυφή των ψηλών στύλων. Ήταν χριστιανοί που πίστευαν ότι έτσι θα έρχονταν πιο κοντά στον Θεό. Θεωρούσαν ότι μέσα από τις κακουχίες που περνούσαν εκεί πάνω θα εξιλεώνονταν για τις αμαρτίες τους και έτσι επιδίωκαν την ηθική τους ολοκλήρωση....