ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΛΥΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!!

 

Λυών: άντρας συνελήφθη μετά από πυροβολισμό του ιερέα στην εκκλησία

Ο Ορθόδοξος ιερέας έμεινε με απειλητικούς για τη ζωή τραυματισμούς

Στρατιώτης πίσω από τον κορδόνιο
 Ένας στρατιώτης στέκεται φρουρός κοντά στη σκηνή των πυροβολισμών. Φωτογραφία: Philippe Desmazes / AFP / Getty

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο μετά από έναν πυροβόλο όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Έλληνα Ορθόδοξο ιερέα στη γαλλική πόλη Λυών, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο ιερέας, που ονομάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ ως Νικόλαος Κακαβελάκης, πυροβολήθηκε δύο φορές και τραυματίστηκε σοβαρά στο στομάχι στις 4 μ.μ. τοπική ώρα το Σάββατο καθώς έκλεινε την εκκλησία στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης, δήλωσε η αστυνομία.

Η εφημερίδα της Λυών Le Progrès και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άντρας που απάντησε σε αστυνομική περιγραφή του φερόμενου επιτιθέμενου είχε συλληφθεί λίγο μετά τις 19:00 σε ένα κατάστημα κεμπάπ στην πόλη. Δεν υπήρχε άμεση επιβεβαίωση ότι ήταν ο ύποπτος εισβολέας.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ!!ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!

 Η νόσος του κοροναϊού (COVID-19) είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από έναν πρόσφατα ανακαλυφθέντα κοροναϊό.Οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου 80%) αναρρώνουν από την ασθένεια χωρίς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Περίπου το 20% εκείνων που πάσχουν από COVID-19 αρρωσταίνουν σοβαρά και χρειάζονται οξυγόνο, ενώ το 5% αρρωσταίνουν κρίσιμα και χρειάζονται εντατική φροντίδα.


Τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από COVID-19 έχουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα και μπορούν να αναρρώσουν χάρη στην υποστηρικτική φροντίδα.
Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό COVID-19 θα εμφανίσουν ήπια έως μέτρια αναπνευστική νόσο και θα αναρρώσουν χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία. 
Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, χρόνια αναπνευστική νόσος και καρκίνος είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και την επιβράδυνση της μετάδοσης είναι να είναι καλά ενημερωμένοι για τον ιό COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί και πώς εξαπλώνεται. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους από τη μόλυνση πλένοντας τα χέρια σας ή χρησιμοποιώντας συχνά τρίψιμο με αλκοόλ και μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. 

Ο ιός COVID-19 εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων σιέλου ή απόρριψης από τη μύτη όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται, οπότε είναι σημαντικό να ασκείτε επίσης αναπνευστική εθιμοτυπία (για παράδειγμα, βήχοντας σε έναν καμπμένο αγκώνα).

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

1916-1918:Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!!



 Η Β΄ Βουλγαρική Κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας το διάστημα 1916-1918 ξεκίνησε με την επιχείρηση του Στρυμόνα του Βουλγαρικού στρατού εκ μέρους των Κεντρικών Δυνάμεων, προέλαση που κατέστη απρόσκοπτη λόγω των διαταγών του βασιλιά Κωνσταντίνου να μην προβληθεί καμία αντίσταση ως αντιστάθμισμα στην κατοχή της Θεσσαλονίκης από την Συμμαχική (Αντάντ) Στρατια της Ανατολής, εν μέσω του Εθνικού Διχασμού στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918).

Η φιλοβασιλική Κυβέρνηση Σκουλούδη για να δημιουργήσει τετελεσμένο γεγονός υπέρ των Γερμανών αποφάσισε την παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας στους Βούλγαρους, συμμάχους των Γερμανών. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Σκουλούδης, ο υπουργός Στρατιωτικών Γιαννακίτσας, ο αναπληρωτής επιτελάρχη του Στρατού (και κατοπινός δικτάτορας) Ιωάννης Μεταξάς, με τη σύμφωνη γνώμη του φιλογερμανού βασιλιά Κωνσταντίνου, αποφάσισαν την αμαχητί παράδοση του οχυρού Ρούπελ στους Γερμανοβουλγάρους, στις 26 Μαΐου 1916 και ακολούθως την παράδοση της Καβάλας