ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 3 ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ!!

 

Μελέτη Βρετανίδας ακαδημαϊκού υποστηρίζει ότι είναι πιθανόν ο Ιησούς να σταυρώθηκε με σχοινιά και όχι με καρφιά!!

H Σταύρωση του Ιησού είναι μια από τα πιο γνωστές εικόνες της Εβραιοχριστιανικής θρησκείας και η Μεγάλη Παρασκευή, μια από τις πιο ιερές ημέρες στο ΕβραιοΧριστιανικό ημερολόγιο. Αλλά γιατί ο Ιησούς θανατώθηκε με αυτόν τον τρόπο;

Η Λέκτορας Βιβλικών και Θεολογικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ !!ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!!!
Η Σταύρωση απέκτησε νέο θρησκευτικό νόημα στους αιώνες μετά το θάνατο του Ιησού. Τ
ι άλλαξε?

Οι Ρωμαίοι, παρ' όλα αυτά που είχαν υιοθετήσει τη σταύρωση ως την «ανώτατη ποινή», αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πιθανότητα να προήλθε από αυτούς. Μόνο ένας λαός που φημίζεται για τη βαρβαρότητα και τη σκληρότητά του θα μπορούσε ποτέ να επινοήσει ένα τέτοιο βασανιστήριο: οι Πέρσες, ίσως, ή οι Ασσύριοι ή οι Γαλάτες. Τα πάντα σχετικά με την πρακτική του να καρφώνουν έναν άνδρα σε έναν σταυρό - μια « κορυφή » - ήταν αποκρουστικά. Μερικοί θάνατοι ήταν τόσο άθλιοι, τόσο άθλιοι, που ήταν καλύτερο να τραβήξουμε ένα πέπλο πάνω τους.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ!!!! Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!


ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!
 • «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)
• «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων· ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)
• «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)
Η λέξη Ωσαννά είναι Εβραϊκή και σημαίνει «δεόμαστε στο Θεό για τη σωτηρία». Ομοίως καθαρά Εβραϊκές είναι και οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις Μεσσίας, Αμήν και Αλληλούια. Μεσσίας σημαίνει «κεχρισμένος», «Χριστός». Αμήν σημαίνει «μακάρι», «σίγουρα», «είθε να γίνει». Αλληλούια σημαίνει........