ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΜΟΙΧΟΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!!ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ!!

 



ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

(Λευιτικόν 20,10-21)

 

- Εάν κάποιος είχε διαπράξει μοιχεία με γυναίκα έγγαμη, δηλαδή με τη γυναίκα ενός άλλου, ο μοιχός και η μοιχαλίδα θα έπρεπε να τιμωρηθούν με θάνατο.

- Εάν κάποιος είχε συνευρεθεί με τη γυναίκα του πατέρα του, ντρόπιασε τον πατέρα του. Κι αυτός και η γυναίκα θα έπρεπε να τιμωρηθούν με θάνατο.

- Εάν κάποιος είχε συνευρεθεί με τη γυναίκα του γιου του, θα έπρεπε και οι δύο να τιμωρηθούν με θάνατο, γιατί πρόκειται για πράξη ανήθικη.

- Εάν κάποιος είχε συνευρεθεί με άντρα όπως συνευρίσκεται με γυναίκα, διαπράττουν και οι δύο πράξη βδελυρή. Θα έπρεπε και οι δύο να τιμωρηθούν με θάνατο.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΛΟΓΙΟΥΣ!!

 alt
Εισαγωγή: Ένας από τους γνωστούς "εθνικούς" μας μύθους, διαδεδομένος στην κοινότητα των Νεο-ρωμιών, είναι ότι η Αναγέννηση προήλθε από τους Βυζαντινούς λόγιους, οι οποίοι με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης πήγαν στην Δύση και εκεί τους "δώσαμε" τα φώτα του πολιτισμού που εδώ τα είχαμε σε αφθονία.

Εδώ θα δούμε την δημιουργία-εξέλιξη της φιλοσοφίας στην Δύση, καθώς και τις επιρροές που είχε, για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που διαφοροποίησε τελικά την Δύση με την Ανατολή, γιατί και πως έγινε η Αναγέννηση εκεί που έγινε και όχι κάπου αλλού, όπως ας πούμε στο Βυζάντιο ή στο Ισλάμ.

Το παρόν δεν είναι πλήρης εξιστόρηση όλων των φιλοσοφικών ρευμάτων και θέσεων, παρά επιλογή κάποιων χαρακτηριστικών στοιχείων για να καταλάβουμε ποια ήταν η διαφορά στην Ευρώπη σε σχέση με το Βυζάντιο, που υποτίθεται μας είναι πιο γνωστό, κυρίως επιλεκτικοί σε αυτά που οδήγησαν στην εξέλιξη, δηλαδή την Αναγέννηση, για να καταλάβουμε καλύτερα, γιατί αυτή δεν μπορούσε

 να γίνει στο Βυζάντιο.

ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ:ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ!!

 


"Αγία" Τριάδα ονομάζεται το χριστιανικό δόγμα που περιγράφει την πίστη σε έναν Θεό με τρία πρόσωπα.  Τα τρία πρόσωπα ή υποστάσεις είναι ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, τα οποία είναι αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη θεότητα, έχουν την ίδια δύναμη και κοινή Θεία ουσία. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα δόγματα που αποδέχεται η πλειοψηφία των εκκλησιών του χριστιανικού κόσμου, το οποίο είναι γνωστό και ως Τριαδικό Δόγμα. Ο τριαδικός Θεός περιγράφεται ως "Τρισυπόστατη Μονάδα" η οποία φανερώνεται με ενέργειες και έργα στην κτίση και την ιστορία. Έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς, αλλιώς ο Χριστιανισμός δε θα ήταν μονοθεϊστική αλλά τριθεϊστική θρησκεία. Κατά το δόγμα, ο λόγος που ο τριαδικός Θεός είναι ένας αν και με τρεις υποστάσεις είναι η απουσία χώρου και χρόνου.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ!!



Σύμφωνα με τον συγγραφέα του Ευαγγελίου του Μάρκου ( Μάρκος 3:19-21, 31 ), την περίοδο που κήρυττε, οι συγγενείς του Ιησού, η μητέρα του και οι αδελφοί του, πίστευαν ότι ήταν ψυχικά άρρωστος. Ο συγγραφέας του Ευαγγελίου του Ιωάννη σχολιάζει ότι « ούτε οι αδελφοί του πίστεψαν σε αυτόν » ( Ιωάννης 7:5 ). Ο Ιησούς, με τη σειρά του, τους απέρριψε ( Μάρκος 3:31-35, Ματθαίος 12:46-50, Λουκάς 8:19-21 ). Προφανώς, η Μαρία, η μητέρα του Ιησού, ξέχασε τις επισκέψεις των αγγέλων, των μάγων και των βοσκών. Οι προφητείες της Άννας και του Συμεών της γλίστρησαν εντελώς από το μυαλό. Κυρίως η Μαρία φαίνεται να έχει ξεχάσει τον εμποτισμό της από το Άγιο Πνεύμα. Είναι περισσότερο από πιθανό ότι δεν είχε τίποτα να ξεχάσει γιατί αυτά τα επεισόδια δεν συνέβησαν ποτέ. Όταν ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει, είχαν εύλογη ανησυχία για την ψυχική του κατάσταση. Αυτό το περιστατικό, αντί να ισχυρίζεται αργότερα ότι η οικογένειά του πίστευε στο μήνυμά του, δείχνει ότι κανένα θαύμα δεν περιέβαλε τη γέννησή του.

 (Μάρκος 6:3). Αν και η Μαρία ξέρει ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, δεν καταλαβαίνει πλήρως τι σημαίνει αυτό. Από τις αναφορές που έρχονται από την Καπερναούμ, αυτή και οι γιοι της ανησυχούν. Μερικοί από την οικογένεια φαίνεται να πιστεύουν ότι ο Ιησούς έχει χάσει το μυαλό Του.!!