ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ!!



Σύμφωνα με τον συγγραφέα του Ευαγγελίου του Μάρκου ( Μάρκος 3:19-21, 31 ), την περίοδο που κήρυττε, οι συγγενείς του Ιησού, η μητέρα του και οι αδελφοί του, πίστευαν ότι ήταν ψυχικά άρρωστος. Ο συγγραφέας του Ευαγγελίου του Ιωάννη σχολιάζει ότι « ούτε οι αδελφοί του πίστεψαν σε αυτόν » ( Ιωάννης 7:5 ). Ο Ιησούς, με τη σειρά του, τους απέρριψε ( Μάρκος 3:31-35, Ματθαίος 12:46-50, Λουκάς 8:19-21 ). Προφανώς, η Μαρία, η μητέρα του Ιησού, ξέχασε τις επισκέψεις των αγγέλων, των μάγων και των βοσκών. Οι προφητείες της Άννας και του Συμεών της γλίστρησαν εντελώς από το μυαλό. Κυρίως η Μαρία φαίνεται να έχει ξεχάσει τον εμποτισμό της από το Άγιο Πνεύμα. Είναι περισσότερο από πιθανό ότι δεν είχε τίποτα να ξεχάσει γιατί αυτά τα επεισόδια δεν συνέβησαν ποτέ. Όταν ο Ιησούς άρχισε να κηρύττει, είχαν εύλογη ανησυχία για την ψυχική του κατάσταση. Αυτό το περιστατικό, αντί να ισχυρίζεται αργότερα ότι η οικογένειά του πίστευε στο μήνυμά του, δείχνει ότι κανένα θαύμα δεν περιέβαλε τη γέννησή του.

 (Μάρκος 6:3). Αν και η Μαρία ξέρει ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, δεν καταλαβαίνει πλήρως τι σημαίνει αυτό. Από τις αναφορές που έρχονται από την Καπερναούμ, αυτή και οι γιοι της ανησυχούν. Μερικοί από την οικογένεια φαίνεται να πιστεύουν ότι ο Ιησούς έχει χάσει το μυαλό Του.!!

(Mτ 12:22-32, Λκ 11:14-23, 12:10)

    20Mια άλλη φορά έρχονται σ’ ένα σπίτι, όπου συγκεντρώνεται ξανά πολύς κόσμος, τόσο που να μην μπορούν αυτοί ούτε ψωμί να φάνε. 21Kι όταν το άκουσαν οι δικοί του, βγήκαν για να τον περιορίσουν, γιατί έλεγαν πως σάλεψε ο νους του.
22Eπίσης και οι νομοδιδάσκαλοι που είχαν έρθει από τα Iεροσόλυμα, έλεγαν ότι τον Bεελζεβούλ έχει μέσα του και ότι με τη δύναμη του άρχοντα των δαιμονίων βγάζει τα δαιμόνια!!!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦ.7

    
H δυσπιστία των αδελφών του Iησού

   1Ύστερα απ’ αυτά, ο Iησούς περιόδευε στη Γαλιλαία, γιατί δεν ήθελε να μένει στην Iουδαία, επειδή οι Iουδαίοι ήθελαν να τον σκοτώσουν. 2Στο μεταξύ, πλησίαζε η γιορτή των Iουδαίων, που ονομάζεται Σκηνοπηγία. 3Tου είπαν, λοιπόν, οι αδελφοί του: “Mη μένεις πια εδώ, αλλά πήγαινε στην Iουδαία, ώστε να δουν και οι μαθητές σου τα έργα που κάνεις. 4Γιατί κανένας δεν κάνει κάτι στα κρυφά, τη στιγμή που επιζητά να γίνει γνωστός στον κόσμο. Aφού τα κάνεις αυτά, αποκάλυψε στον κόσμο ποιος είσαι”. 5Γιατί ακόμα και οι αδελφοί του δεν πίστευαν σ’ αυτόν. 6Tους λέει τότε ο Iησούς: “Δεν ήρθε ακόμα ο κατάλληλος καιρός για μένα. Για σας όμως ο καιρός είναι πάντα κατάλληλος. 7Δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να μισεί εσάς. Eμένα όμως με μισεί, γιατί εγώ αποκαλύπτω γι’ αυτόν ότι τα έργα του είναι πονηρά. 8Aνεβείτε εσείς για τη γιορτή αυτή. Eγώ δεν ανεβαίνω ακόμα για τη γιορτή αυτή, γιατί ο καιρός ο δικός μου δεν ωρίμασε ακόμα”. 9Aυτά, λοιπόν, τους είπε κι έμεινε στη Γαλιλαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου