ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ο ανθελληνικός ρόλος της ΕβραιΟρθοδοξίας δεν γίνεται να κρυφτεί πια. Τον βλέπουμε παντού. Και ελέγχουν και το Υπουργείο Παιδείας, (όπως πάντα άλλωστε)!!! Παίρνουν τις δωρεές από τα αδέρφια μας στην Κύπρο και τις δίνουν στους Πακιστανούς στην Ελλάδα!!. Οι Ρωμιοί ψοφάνε στην φτώχεια αλλά είναι περήφανοι δούλοι του Κυρίου ημών Γεσούα Ιησού-Γιαχβε!! Ευλόγησον!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΕΡΕΥΝΑ:ΟΙ "ΑΡΧΑΙΟΙ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΦΥΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΡΟΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΡΩΜΙΟΥΣ!!ΕΡΓΟ EΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!


Έρευνα: Οι ¨"αρχαίοι" Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ΕΒΡΑΙΟΡωμιούς!!
Αν Αθηναίος του 1000 πριν  ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής. Να προσθέσω εγώ οτι θα τραβούσαν τα μαλλιά τους και την κατάντια της Ρωμιοσύνης!!Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.

ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ "ΑΣΤΡΟ" ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΚΑΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimCYVbcB4adrT_vW5M-5n31b5Ek_4LkRR7o3-Ml0W7kZdZVERj6kVvstg39RX2vJ0KKd9xpJLI7HLdtA6lRN5OxXNRCkP2VeJZUzKOjb3iYe2mug4vMhkt_B7-VLHt9NBn-k_KgWzSsPht/s1600/48044.jpg                                                                Το "Άστρο" της Βηθλεέμ  και η Εβραϊκή Πεντάλφα!!    Pentagram-01-wik.png

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ "ΘΕΟΥ" ΑΠΟ ΤΟ "ΙΕΡΑΤΕΙΟ" ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η κατασκευή του «χριστιανικού θεού», κατά τις δύο πρώτες «οικουμενικές» συνόδους
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΔΩ!!
Όπως το ιουδαϊκό ιερατείο εφηύρε τον «Θεό» του κατασκευάζοντας μύθους με υλικό από τους μεσοποτάμιους λαούς και δίνοντας δήθεν «θεόπνευστους» νόμους, προκειμένου να χαλιναγωγήσει και να συγκροτήσει σε ένα έθνος με μία κοινή πίστη διαφορετικούς λαούς (βλ. «Η Παλαιά Διαθήκη στο φως της κριτικής» του Γ. Κορδάτου), έτσι και ο πολυμορφικός Χριστιανισμός, σταδιακά και μέσα από ένα χάος δοξασιών, ατέρμονων αντιπαραθέσεων, πλαστογραφιών, βίας και απάτης, έφτασε στην κατασκευή του δικού του «θεού», χρησιμοποιούμενος από την πολιτική εξουσία, ώστε να δοθεί ενότητα πίστεως στην πολυεθνική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Διαβάζοντας κάποιος τις σχετικές νομοθεσίες, ή αλλιώς έδικτα, των Εβραιοχριστιανών αυτοκρατόρων τα οποία μάς σώζονται, μπορεί να διαπιστώσει τον ανελέητο διωγμό που υπέστη η «άλλη» γνώμη, είτε θεολογική είτε φιλοσοφική, την προσπάθεια εξάλειψης των διαφορετικών παραδόσεων χάριν του «θεόπνευστου». Απολυταρχία και θεολογικός δογματισμός, τιμωρία και αποκλεισμός της πολυφωνίας, είναι

Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ!!ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΒΡΑΙΟρθόδοξη Εκκλησία!!
ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!

Επίσημη ονομασία του όρου σύμφωνα με την ΕΒΡΑΙΟρθόδοξη Εκκλησία είναι «η κατά μόνας αμαρτία», θεωρώντας την έτσι σαφώς ως αμαρτία.

Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο της ΕΒΡΑΙΟρθόδοξης εκκλησίας, αν ένας κληρικός

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!

oikoymenikos erntogan 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!!

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ!!!

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΗΛΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ 13 ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΡΑΨΩΔΙΑΣ Ξ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ!!!



Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Ολυμπία, αφού ανακάλυψαν πήλινη πλάκα, η οποία διασώζει 13 στίχους της Ραψωδίας ξ της Οδύσσειας. Η ανακάλυψη έγινε κατά την διεξαγωγή της επιφανειακής – γεωαρχαιολογικής έρευνας, στο πλαίσιο του τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ο πολυδιάστατος χώρος της Ολυμπίας», που πραγματοποιείται σε θέσεις γύρω από το ιερό υπό τη διεύθυνση της Δρ. Ερωφίλης-Ίριδας Κόλια, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ηλείας σε συνεργασία με τους καθηγητές Franziska Lang, Birgitta Eder, Andreas Vött και Hans-Joachim Gehrke του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημίων Darmstadt, Tübingen και Frankfurt am Mainz. Η πλάκα με

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΙΜΑΜΗΣ Ahmed Kalaja:ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ!ΒΙΝΤΕΟ

Σχετική εικόνα
Και οι Μουσουλμάνοι αγαπάνε τον Ιησού:
Έξι πράγματα που δεν ξέρατε για τον Ιησού και το Ισλάμ.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΑΜ ΚΑΙ ΓΙΕΣΟΥΑ!!

1. Τόσο ο Ιησούς όσο και η Μαρία, η μητέρα του, καθώς και ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι  ( το ίδιο ισχύει και για τον Αδάμ, τον Νώα, τον Αβραάμ, τον Μωυσή και πολλές άλλες βιβλικές φιγούρες).
2. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (Ίσα όπως αποκαλείται στα αραβικά) ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένα (την Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσεως για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να πατάξει τον αντίχριστο.
3. Για την Μαρία (Μαριάμ στα αραβικά) αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι(πρόκειται για το 19ο το οποίο είναι ονομασμένο κατά αυτήν). Θεωρείται η πιο ενάρετη γυναίκα στο Ισλάμ και είναι η μοναδική γυναίκα στην οποία γίνεται αναφορά στο ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το όνομά της αναφέρεται περισσότερες φορές απ΄ότι στην Καινή Διαθήκη.
4. Κάθε φορά που οι Μουσουλμάνοι εκφέρουν το όνομα του Ιησού, όπως άλλωστε κάνουν και για τον Μωάμεθ και τα υπόλοιπα ιερά ονόματα της θρησκείας τους, το συνοδεύουν με την εξής φράση: «Να είναι ευλογημένος».
5. Επίσης οι Μουσουλμάνοι παραδέχονται ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε θαύματα. Στο Κοράνι ο Ιησούς εμφανίζεται να γιατρεύει τυφλούς, λεπρούς, να ανασταίνει νεκρούς ακόμη και να δίνει ζωή σε πουλιά που ήταν φτιαγμένα από πηλό.
6. Το πρώτο θαύμα του Ιησού συμβαίνει με τη γέννησή του καθώς ακόμη και εάν ήταν νεογέννητο βρέφος μίλησε και διακήρυξε πως είναι προφήτης του Θεού:
«Και να διηγηθείς στο Βιβλίο (το Κοράνιο) (την ιστορία) της Μαριάμ, όταν αποσυρθεί - από την οικογένειά της - σε ένα τόπο στα Ανατολικά. Είχε τοποθετήσει ένα προπέτασμα (για να προφυλάξει τον εαυτό της) από αυτούς. Τότε στείλαμε σε αυτήν το πνεύμα μας ( έναν άγγελο) που παρουσιάστηκε μπροστά της - σαν ένα τέλειο ανθρώπινο πλάσμα. Μαριάμ 19:16-17 ».
Και αυτή είπε: «Πως θα έχω γιο, εφόσον κανένα ανθρώπινο πλάσμα δε με έχει αγγίξει, κι ούτε είμαι ακόλαστη;» .
Ο αρχάγγελος Γαβριήλ απάντησε: Έτσι (θα γίνει), είπε ο Κύριός σου, αυτό για Μένα είναι εύκολο. Και (επιθυμία Μας είναι) να τον προσδιορίσουμε σαν ένα Θεϊκό Σημείο για τους ανθρώπους και Έλεος από Μας. Είναι μια υπόθεση που (έτσι) έχει θεσπιστεί. Έτσι τον σήκωσε (στην κοιλιά της) - συνέλαβε - και αποσύρθηκε μαζί του σε ένα απόμακρο μέρος».   «Και την οδήγησαν οι πόνοι του τοκετού στον κορμό μιας χουρμαδιάς, και είπε ( μέσα στην αγωνία της): Αλίμονό μου! Μακάρι να πέθαινα πριν από αυτό και να ήμουν ένα πράγμα ξεχασμένο κι αόρατο. Αλλά (μια φωνή) την κάλεσε από κάτω της( από την χουρμαδιά) "Μην λυπάσαι! Γιατί ο Κύριός σου έχει προβλέψει ένα ποταμάκι κάτω από σένα. Και κούνησε - προς τη μεριά σου - τον κορμό της

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ!!ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΜΗΛΑΣ!!

Βίντεο: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη στη Νέα Ιωνία
 Αποτέλεσμα εικόνας για δολοφονουν καμηλες για τις τριχες τους
Σύμφωνα με το παραμύθι η "Τιμία Ζώνη" ειναι φτιαγμένη απο τρίχες καμήλας και μετά την Κοιμησή της η Παναγία την παρέδωσε στον Απόστολο Θωμά.Φιλόζωη η Μαριάμ φορούσε ζώνη από τρίχες καμήλας!! 

ΠΑΡΑΝΟΙΑ!ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ!!!



Δεν πρέπει ποτέ να υποκύπτετε σε άλλο θεό γιατί ο Κύριος, ζηλευμένος από τη φύση, είναι ένας ζηλιάρης Θεός.
Διάφοροι Θεοί
Οι περισσότεροι σχετικοί στίχοι
Έξοδος 34:14
Μην έχετε άλλους Θεούς εκτός από Μένα.
Δευτερονόμιο 5: 7
Μην έχετε άλλους Θεούς εκτός από Μένα.
Έξοδος 23:13
"Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα όσα σας έχω πει. Δεν πρέπει να επικαλεστείτε ονόματα άλλων θεών, δεν πρέπει να ακουστούν στα χείλη σας.
Δευτερονόμιο 31:18
Σίγουρα θα κρύψω το πρόσωπό Μου εκείνη την ημέρα, εξαιτίας όλου του κακού που έκαναν γυρίζοντας σε άλλους θεούς.
Hosea 3: 1
Τότε ο Κύριος μου είπε: "Πήγαινε ξανά, δείξε αγάπη σε μια γυναίκα που αγαπά ένας άλλος άνθρωπος και είναι μοιχεία, όπως ο Κύριος αγαπά τους Ισραηλίτες αν και γυρίζουν σε άλλους θεούς και αγαπούν τα κέικ σταφίδας".
Δευτερονόμιο 6:14
Μην ακολουθείτε άλλους θεούς, τους θεούς των λαών γύρω σας,

ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΣ "ΘΕΟΣ" Ο "ΘΕΟΣ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΧΒΕ-ΙΕΧΩΒΑ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαχβε
Οι πρόγονοι της Παναγίας σύμφωνα με την Εβραιορθόδοξη εκκλησία!!
ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ "ΘΕΟ" ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΤΟΥΣ!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:
Γονείς της Παναγίας είναι οι άγιοι Ιωακείμ και Άννα. Γονείς της αγίας Άννας ήταν ένα άλλο άγιο ζευγάρι, ο ιερέας Ματθάν και η Μαριάμ (παππούς και γιαγιά της Θεοτόκου). Ο δίκαιος Ματθάν (2) ήταν ιερέας του αληθινού Θεού και ανήκε (όπως όλοι εκείνοι οι άνθρωποι) στη θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης, τη θρησκεία που είχε τις 10 εντολές και τους προφήτες και περίμενε τον ερχομό του Χριστού.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ!!


Επιστήμονες ανέτρεξαν στις ρίζες της Κοκκινοσκουφίτσας, για να μελετήσουν την εξέλιξη των ειδών.
Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι από τα πιο παλιά ευρωπαϊκά παραμύθια και οι βιολόγοι στηρίχτηκαν σε ένα μαθηματικό μοντέλο, για να αποδείξουν ότι η Κοκκινοσκουφίτσα είχε πράγματι τις ίδιες ρίζες με το διάσημο  παραμύθι
«ο Ιησούς απο την Ναζαρετ», αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε σε διαφορετική ιστορία. Όταν αναδομεί κανείς την εξέλιξη ενός παραμυθιού, σημαίνει ότι «κάνει δουλειά βιολόγου, η οποία δείχνει, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι και οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν έναν κοινό πρόγονο, αλλά εξελίχθηκαν σε διαφορετικά είδη», εξηγεί ο Βρετανός ανθρωπολόγος Τζέιμς Τεχράνι, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπαν, στη Βρετανία.

Η ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ"ΘΕΟΥ"ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ!!ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ??

Αποτέλεσμα εικόνας για ποιητή Φανφάρα
Ο τριαδικός Εβραιοχριστιανικός Θεός περιγράφεται ως "Τρισυπόστατη Μονάδα" η οποία φανερώνεται με ενέργειες και έργα στην κτίση και την ιστορία. Έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς, αλλιώς ο ΕβραιοΧριστιανισμός δεν θα ήταν μονοθεϊστική αλλά

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΣΟΥ :Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΑΡΕΙΟΥ!!

maxi-issou04
Ο Μέγας Αλέξανδρος στη Μικρά Ασία - Οι πολεμικές προετοιμασίες του Δαρείου - Οι κινήσεις των αντιπάλων πριν τη σύγκρουση - Η μεγάλη μάχη - Τα στρατηγικά λάθη του Δαρείου και η ευφυής τακτική του Αλέξανδρου - Ο απολογισμός της μάχης

Μετά τη μάχη στον Γρανικό ποταμό ο Μέγας Αλέξανδρος διέσχισε τη Μικρά Ασία και έφτασε στη Συρία. Όταν πληροφορήθηκε ότι ο Δαρείος συγκεντρώνει στρατό και κατευθύνεται προς το μέρος του ο Μακεδόνας στρατηλάτης επέστρεψε με τον στρατό του στην Κιλικία. Στην Ισσό της Κιλικίας το 333 π.Χ. (πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου) ,έλαβε χώρα μια σκληρή μάχη ανάμεσα στα μακεδονικά στρατεύματα και τους Πέρσες του Δαρείου. Με τη μάχη αυτή θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Ο Αλέξανδρος στη Μικρά Ασία

maxi-issou07

Μετά την επιτυχή έκβαση της μάχης στον Γρανικό ποταμό (334 π.Χ.) ο Αλέξανδρος κατέλαβε τις Σάρδεις, την πρωτεύουσα της Λυδίας και στη συνέχεια αφού απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας, συνέχισε την πορεία του στη Φρυγία. Στην αρχαία πρωτεύουσα της Φρυγίας, το Γόρδιο, ο Αλέξανδρος με τον στρατό του έμειναν τον χειμώνα του 334-333 π.Χ. Εκεί έκοψε και τον περίφημο Γόρδιο δεσμό με το σπαθί του σύμφωνα με μία εκδοχή, ενώ κατά μία άλλη τον έλυσε τραβώντας το καρφί που ένωνε τον ζυγό με τον ρυμό (μικρό επίμηκες ξύλο, κάθετο στον άξονα άμαξας από τις δύο πλευρές του οποίου ζεύονται τα ζώα).

Η άμαξα με τον περίφημο δεσμό βρισκόταν στην ακρόπολη του Γορδίου και ήταν αφιέρωμα του μυθικού Γόρδιου, που φέρεται ως οικιστής της Φρυγίας. Σύμφωνα με την παράδοση, όποιος έλυνε τον Γόρδιο δεσμό θα γινόταν βασιλιάς, κύριος της Ασίας. Επηρεασμένος από την παράδοση, ο Μέγας Αλέξανδρος το κόψιμο ή το λύσιμο του δεσμού το θεώρησε θεϊκό σημάδι και την επόμενη μέρα έκανε ευχαριστήριες θυσίες στους θεούς.
(Στούς Θεούς που βρίζουν σήμερα οι Εβραιόπληκτοι Ρωμιοί που το παίζουν Μακεδονομάχοι!!)

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΡΩΜΗ??Ο ΝΕΡΩΝ??ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!Ο ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΣΑΟΥΛ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ!!

Ο Παύλος Έκαψε την Ρώμη
Η πυρπόληση της «αιώνιας πόλης» – Ποιος έκαψε την Ρώμη; Ο Νέρωνας ή ο Παύλος;
Το σημερινό θέμα είναι από τα πλέον δύσκολα, διότι είναι ταμπού και έχει εδραιωθεί επί 1900 και πλέον χρόνια, με μία παραπληροφόρηση και με έναν θρησκευτικό φανατισμό και μίσος που δύσκολα ανατρέπονται, αλλά θα πρέπει σαν τέκνα του ελληνικού φωτός να μην μας πτοεί τίποτα. Διότι Θείον, Φως και Αλήθεια είναι έννοιες συγκλίνουσες και ταυτόσημες, που μόνον με τον ελληνικό λόγο είναι δυνατόν να τις προσεγγίσουμε και να τις κατανοήσουμε εν μέρει και όχι με την άκρατο, άλογο και στείρα πίστη και την κατ’ αποκάλυψιν αλήθεια, που επινόησαν διάφοροι για τους δικούς τους σκοπούς ανά τους αιώνες, οδηγώντας έτσι την ανθρωπότητα σε ποταμούς αίματος, στον σκοταδισμό και στην σημερινή επάρατο νεοβάρβαρη παγκοσμιοποίηση.
Αλλά ας εισέλθουμε στο θέμα, διότι η κλεψύδρα είναι αμείλικτη, που δεν είναι άλλο από το ερώτημα των σκεπτομένων ανθρώπων για δύο χιλιετίες: «Ποιός έκαψε την Ρώμη και γιατί παραποίησαν την ιστορική αλήθεια;»
Ας εξετάσουμε εν συντομία τον βίο και την πολιτεία του πρωταγωνιστή Σαούλ, που δεν είναι αντίστοιχα Παύλος στα λατινικά, όπως ψέματα μας έχουν μάθει. Το Paulus στα λατινικά σημαίνει ο «κοντός», ο «κουτσός» και ο «δύσμορφος» και δεν έχει καμία σχέση το πραγματικό του όνομα, Saul το οποίο στα εβραϊκά σημαίνει «κυνηγός». Αυτοί που τον χαρακτήρισαν έτσι, ήταν γιατί τον γνώρισαν από κοντά και τον χρησιμοποίησαν για τους δικούς σκοπούς και επιδιώξεις.
Φέρεται ότι γεννήθηκε στην Ταρσώ της Κιλικίας, άρα ήταν Ιουδαίος της διασποράς, δηλαδή μιλούσε και έγραφε την ελληνική γλώσσα και όπως ο ίδιος δηλώνει κατ’ επανάληψιν ήταν φανατικός Ιουδαίος της αυστηράς πατρώας θρησκείας: «Περιτομή οκταήμερος εκ γένους Ισραήλ πεπαιδευμένος κατ’ ακρίβειαν του πατρώου νόμου, εκ της φυλής Βενιαμίν, Εβραίος εξ Εβραίων κατά νόμον Φαρισαίος» (Φιλιπ. γ’ 5).

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε γιατί θα παραστεί στην «ενθρόνιση» του Ερντογάν
«Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως, μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα παραστεί στην ορκωμοσία του.

ΤΗΝΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,ΤΗΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ!!!

alt
Από το νησί πέρασαν πολλά προσωνύμια. Μερικά από αυτά είναι : «Υδρούσα» (από τον Αριστοτέλη) από τα πολλά νερά και τις πηγές που είχε αλλά και Οφιούσα λόγω των πολλών φιδιών που υπήρχαν στο νησί. Επίσης ονομαζόταν και «Φιδούσα». Όχι όμως από τα φίδια αλλά από τους πολλούς κέδρους που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, λιγότεροι βέβαια σε αριθμό, στο νησί (φίδες ή εφίδες είναι ένα είδος κέδρου).
Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία το νησί ήταν γεμάτο από φίδια και οι κάτοικοι μέσα στην απελπισία τους κάλεσαν τον Ποσειδώνα για να τους απαλλάξει από αυτά. Ο Ποσειδώνας έστειλε τότε