ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!!

Εξαντλήθηκε η κυβερνητική "ευαισθησία" θέλοντας για μια ακόμα φορά να μας κάνει "ευρωπαϊκή χώρα" αλλά και να προστατέψει την υγεία μας. 

Ανησύχησαν βλέπετε οι πολιτικοί μας μήπως πριν ψοφήσουμε απο την πείνα...ψοφήσουμε απο το κάπνισμα.
Τώρα θα μου πείτε ότι απο την πείνα πεθαίνεις σε μερικές μέρες ενω απο το κάπνισμα ίσως σε μερικές δεκαετίες.Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία.
Οι άνθρωποι σκέφτηκαν πρακτικά...Σου λένε λεφτά δεν θα έχεις ουτε για να φας με τις νεες αυξήσεις που έρχονται κάτσε να ψηφίσω το νόμο μπας και αναγκαστείς να κόψεις το τσιγάρο και κάνεις οικονομία.
Βέβαια το ότι ως "ευρωπαϊκή χώρα" είμαστε ουραγοί σε όλα τα υπόλοιπα επίσης και αυτό δεν έχει σημασία.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ενα χάπι θα σώζει 10.000 ζωές τον χρόνο!!


Ενα χάπι που σήμερα συνταγογραφείται κατά της στηθάγχης θα μπορούσε να σώσει τις ζωές χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Η χορήγησή του θα σημάνει αυτομάτως την εξοικονόμηση εκατομμυρίων στερλινών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας καθώς θα περικόψει κατά 25% τις εισαγωγές στα βρετανικά νοσοκομεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα της μεγαλύτερης μελέτης που έγινε έως σήμερα με αντικείμενο την καρδιακή ανεπάρκεια. Οπως, μάλιστα, λένε οι ειδικοί, η χορήγηση του σκευάσματος ivabradine, που ήδη κυκλοφορεί στη Βρετανία και είναι ασφαλές, θα περικόψει κατά δέκα χιλιάδες τους θανάτους από καρδιακή ανεπάρκεια κάθε χρόνο. Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, υποδεικνύουν ότι το σκεύασμα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από ήπια έως σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. Μέσα στα δύο χρόνια που διήρκεσε η έρευνα, η χορήγηση του φαρμάκου περιόρισε τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακή ανεπάρκεια

Σοκ: Βιασμός νεογέννητου στο όνομα της τέχνης!!!Μια ταινία που προκαλεί φρίκη

 

Μία ημέρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη με τις οποίες φέρεται να δικαιολογεί τον βιασμό και όσους τον διαπράττουν, έρχεται από τον χώρο της τέχνης μια ακόμα περίπτωση σχετική με βιασμό για να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα μας.

Όταν λέμε μηδέν κυριολεκτούμε…


Με αφορμή μια συζήτηση που είχα σήμερα με φιλική παρέα σχετικά με την παταγώδη αποτυχία των μαθητών στιε πανελλήνιες εξετάσεις και την φοβερή υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας, πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής.

Όταν λέμε ότι υπήρξαν μαθητές που εισήχθησαν σε κάποια ΤΕΙ με 0.9 πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτός ο βαθμός δεν είναι ο βαθμός που έγραψαν στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά ο βαθμός με τον οποίο εισάγονται στα Ανώτερα Ιδρύματα.

Ας δούμε τί ισχύει:

Ο βαθμός πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ διαμορφώνεται κατά 70% από το γραπτό του μαθητή και κατα 30% από τον προφορικό βαθμό που βάζουν οι καθηγητές στα τετράμηνα, στους γνωστούς ελέγχους προόδου. Ο προφορικός βαθμός προσαρμόζεται ώστε να έχει 3 μονάδες διαφορά με τον γραπτό βαθμό για να δώσει τον βαθμό πρόσβασης, π.χ αν ο μαθητής έχει προφορικό βαθμό σε ένα μάθημα 16 και γράψει στις πανελλήνιες στο συγκεκριμένο μάθημα 11, ως προφορικός βαθμός για την εισαγωγή, που υπολογίζεται κατά 30% θεωρείται το 11+3, δηλαδή το 14.

Ας δούμε τώρα πώς βγαίνει το 0,9! Οι μαθητές που εισήχθησαν πρέπει απαραιτήτως να έχουν τελειώσει το Λύκειο άρα ο προφορικός βαθμός τους σε όλα τα μαθήματα είναι στο 10. Ακόμη κι αν ένας μαθητής δώσει σε όλα τα μαθήματα λευκή κόλλα (δεν γράψει απολύτως τίποτα!) ο βαθμός για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διαμορφώνεται ως εξής:

0 ο γραπτός (κατά 70% συντελεστής 0,7)

3 (μετά από αναπροσαρμογή) ο προφορικός (κατά 30% συντελεστής 0,3)

ΑΡΑ: 0χ0,7+3χ0,3 μας δίνει τον μαγικό αριθμό 0,9 ο οποίος είναι και ο μικρότερος δυνατός που θα μπορούσε να πάρει κάποιος μαθητής

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ όλων αυτών είναι ότι οι μαθητές μας φέτος πέρασαν στην κυριολεξία χωρίς να γράψουν ούτε μία λέξη στις εξετάσεις τους! Κι αφήστε τα παπαγαλάκια να λένε ότι θέλουν. Επιβραβεύουμε το απόλυτο 0 εισάγοντάς το στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…

filologos10

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2010 !!!!

Ο Σωκράτης ζήτησε από τους Ολύμπιους Θεούς να τον αφήσουν να κατέβει στην αγαπημένη του Αθήνα έστω και για λίγο!! Κι αυτοί αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Έλληνα φιλόσοφου!!Και έτσι ο Σωκράτης από τον Άδη βρέθηκε στο Θησείο!!!Μονομιάς ένοιωσε ζάλη από την φασαρία της πόλης, και αηδία από το βρώμικο περιβάλλον!!Του πήρε κάμποση ώρα μέχρι να συνέλθει και άφησε τα αχόρταγα μάτια του να ρουφούν εικόνες!!ΣΟΚ!!Τίποτα δεν θύμιζε την πόλη που αυτός έζησε!!!Μα να η Ακρόπολη ένα χαμόγελο πλατύ, και τράβηξε προς αυτήν!!Στην θέα του ναού της Θεάς Αθηνάς ένα δάκρυ έτρεξε στο πρόσωπό του αλλά δεν ήξερε το γιατί!!Δεν ήξερε αν ήταν από τις αναμνήσεις που έρχονταν στο νου του, 'η από την εγκατάλειψη του ναού !!