ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΙΗΣΟΥΣ:ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Leuven



Μελέτη του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Leuven του Βελγίου (Psychological Laboratory of Leuven [Belgium]): «Jesus of Nazareth: his personality». Αυτή η μελέτη δημοσιεύτηκε στα Ολλανδικά με τίτλο: Jezus de Messias. Was het christendom een vergissing ? Antwerpen, EPO, and as: Toen God sliep schreef de mens de Bijbel. De bijbel belicht door een psycholoog. Antwerpen, Facet.

Μετάφραση εξ Αγγλικών: Δρ Ιωάννης Νεοκλής Φιλάδελφος Μ. Ρούσσος Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΝΟΥΜΕ!!

 


Σύντομος πρόλογος του μεταφραστή  Ιδού άλλη μια έκθεση, θεωρία, σενάριο, σκηνογραφία περί Ιησού του Ναζωραίου. Είναι πρωτότυπη αν και διάφορα στοιχεία της βρίσκονται και σε άλλες είτε για τον ίδιο λόγο είτε για άλλους λόγους που επισημαίνουν οι ερευνητές που τις έγραψαν (Rombert Ambelain, Γιάννης Κορδάτος, Ελβετική Σχολή της Βασιλείας, κλπ.).

Πάντως παραμένει πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα και εξηγεί πολλά πράγματα. Αλλά και πολλά επί μέρους σημεία της να κρατήσομε αξίζει τον κόπο (νηπιακή ηλικία, θαύματα, Αποκάλυψις, περί αποκαλυπτικής φιλολογίας, κλπ.).

Ακόμα εμφαίνει τι υπέρμετρο ρόλο έπαιξε στον Χριστιανικό μύθο και ανάπτυξη του το Βιβλίο του Ενώχ που κυκλοφόρησε σε τρεις ή τέσσερις παραλλαγές (Αιθιοπικός, Ιουδαϊκός, Ασσυριακός, κλπ.) από το 100 π. Χ.. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί στον Χριστιανισμό απαγόρευσαν προχριστιανικά και μεταχριστιανικά βιβλία όπως: Τα Βιβλία του Ενώχ με τον Υιόν του Ανθρώπου και τις ιδιότητές του, Διαθήκη του Σολομώντος(Σολομωνική) με την ίδια δαιμονολογία όπως και η Καινή, διάφορα Απόκρυφα Ευαγγέλια (Ιακώβου, Θωμά, κλπ.) που θα χάλαγαν έτι περισσότερο την σούπα, και πολλά άλλα αυτών των τύπων, όχι μόνο στονΚανόνα της Βίβλου αλλά και στο αναγνωστικό κοινό. Τουλάχιστον η μισή Καινή Διαθήκη ευρίσκεται μέσα σε προχριστιανικά βιβλία και Εβραϊκές παραδόσεις, ήδη 100 χρόνια προ Χριστού. Μετά ταύτα η υπόλοιπη θα ήταν ένα άνευ λόγου υπάρξεως παραμυθάκι.

Η παρούσα εργασία δεν άπτεται όλων των ερωτημάτων που έχει δημιουργήσει η Βίβλος και ο Χριστιανισμός με τις αμέτρητες αιρέσεις, προσαρμογές, επαναπροσδιορισμούς, βία, νοθεία, υποκλοπές, στοιχεία άλλων θρησκειών, γνωστικιστικά και ζωροαστρικά στοιχεία που περιέχει, την ανόητη και αλλοπρόσαλλη θεολογία του, κλπ. Ο σκοπός της ήταν η προσωπικότητα του ιδρυτού και όχι αυτά. Παραμένει πρωτότυπη και πειστική διότι βασίζεται στην επιστημονική ψυχοπαθολογική έρευνα και στις ασθένειες με τα συμπτώματα που αυτή καταγράφει και εξετάζει.

Περίληψη  Αυτή η ψυχοπαθολογική μελέτη των Ευαγγελίων κατέληξε σε μια επαναστατική άποψη επί της προσωπικότητας τού Ιησού και της ζωής του, των πηγών της πνευματικότητας και των ιδεών του. Η υπόθεση της παραφρενίας ήταν ικανή να εξηγήσει έναν αριθμό συμβάντων τα οποία αλλιώς παρέμεναν ανεξήγητα. Μήπως ο Ιησούς επέζησε της σταυρώσεως; Είναι η Αποκάλυψις το πρώτο Χριστιανικό έγγραφο, πρωιμότερο και από τις Επιστολές του Παύλου; Ήταν η Ανάστασις μύθος; Αυτές οι ερωτήσεις βρίσκουν μια απάντηση σ' αυτή την μελέτη.

Εισαγωγή  Για περίπου 2000 χρόνια το μύθευμα του Ιησού λέγεται στις γενεές των ανθρώπων με τους όρους και τις λέξεις εκείνες που είναι γραμμένες μέσα στα Ευαγγέλια. Από την αρχή όμως, το μύθευμα και ειδικά η προσωπικότητα του Ιησού ήταν θέμα συζητήσεως, πρώτα από φιλοσόφους και θεολόγους μετά από απολογητές και αργότερα από έναν μεγάλο αριθμό επιστημόνων. Παρά ταύτα η προσωπικότητα του Ιησού παρέμενε σχεδόν πλήρως ένα μυστήριο.

Γύρω στα 1910 τρεις σπουδαίοι ψυχίατροι: Ο Ch. Binet-Sangle, ο G.L.De Loosten (G. Lomer) και ο W. Hirsch συνεπέραναν κατόπιν εξονυχιστικής εξετάσεως των κειμένων, ότι ο Ιησούς ήταν διανοητικώς άρρωστος και υπέφερε από παράνοια. Αυτούς επέκρινε ο A. Schweitzer ο οποίος ισχυρίστηκε ότι από ιστορικής απόψεως τα περισσότερα κείμενα ήταν ή εν αμφιβόλω ή στα σίγουρα μη ιστορικά, π.χ., πολλά χωρία από το Ευαγγέλιο του Ιωάννου, από δε ιατρικής απόψεως τα προβαλλόμενα ως συμπτώματα παρανοίας ή άλλης διανοητικής ασθενείας κατανοήθηκαν εσφαλμένως.

Τρεις αντιρρήσεις εφαίνοντο ουσιώδεις: Πρώτη: Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για την ιστορική αλήθεια των κειμένων. Δευτέρα: Αυτό που σε μας φαίνεται πιθανό σύμπτωμα ήταν δυνατόν να είναι φυσιολογικό γνώρισμα, και πολιτισμικό χαρακτηριστικό σε 'κείνον τον πολιτισμό. Τρίτη: Δεν υπάρχουν επαρκή σίγουρα στοιχεία για να βασίσομε επ' αυτών μια ασφαλή κρίση.

Από τον καιρό εκείνον η αντιπαράθεση φαινόταν τελειωμένη. Μόνο ο W. Lange-Eichbaum στο βιβλίο του: Genie, Irrsin und Ruhm (Mόnchen, 1956) θυμήθηκε ότι κάτι τέτοια προβλήματα υπήρχαν κάποτε. Αλλιώς πια κανένας δεν φαίνονταν που να τον ενδιαφέρουν αυτά τα ερωτήματα.

Η μέθοδος  Η μελέτη μας εκπορεύεται από τον ακόλουθο

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

 

Υπάρχει Ιστορική Απόδειξη για την Ύπαρξη του Ιησού;ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...

.....


Οι ιστορικοί του 1ου και 2ου αιώνα προφανώς δεν άκουσαν ποτέ για τον Ιησού Χριστό.

Οι ιστορικοί του 1ου και του 2ου αιώνα μας δίνουν αφηγήσεις για τη ζωή και τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού;

Σε ένα προηγούμενο άρθρο, Υπήρξε ο Ιησούς ή Είναι όλα Μύθος , έγραψα για το πόσο περίεργο είναι να μην έχουμε αφηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων για τον Ιησού, τη ζωή του και τις διδασκαλίες του. Κανείς δεν έγραψε τίποτα για αυτόν κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης ζωής του. Δεν έχουμε καν αναφορές για τον Ιησού από κάποιον που γνώριζε κάποιον που γνώριζε τον Ιησού.

Οι Χριστιανοί απολογητές αναφέρουν συχνά τις Επιστολές του Παύλου ή τους ιστορικούς του 1ου και 2ου αιώνα μ.Χ., τον Ιωσπέους, τον Πλίνιο τον νεότερο, τον Τάκιτο και τον Σουετόνιο ως απόδειξη ότι ο άνθρωπος που γνωρίσαμε ως Ιησούς Χριστός υπήρχε στην πραγματικότητα. Να γιατί η απόδειξή τους δεν είναι καθόλου απόδειξη.

Πώς επικυρώνονται τα αρχαία ιστορικά έγγραφα;

Οι μελετητές συχνά αναφέρονται στις γνωστές ημερομηνίες ιστορικών γεγονότων για να καθορίσουν πότε γράφτηκε ένα έγγραφο. Εάν ο συγγραφέας ανέφερε ποιος ήταν ηγεμόνας τη στιγμή της συγγραφής του ή αν αναφέρει ένα ιστορικό γεγονός για το οποίο είναι γνωστή η ημερομηνία, η αναφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακρίνει την ημερομηνία του εγγράφου.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η γλωσσολογία. Η χρήση ορισμένων γλωσσών και λέξεων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πότε γράφτηκε ένα έγγραφο.

Η συγγραφή μπορεί να προσδιοριστεί συγκρίνοντας το στυλ γραφής ενός συγκεκριμένου εγγράφου από έναν γνωστό συγγραφέα με το στυλ γραφής ενός νεοανακαλυφθέντος εγγράφου που αποδίδεται στον ίδιο συγγραφέα. Εάν δεν ταιριάζουν, το νέο έγγραφο είναι μάλλον πλαστό.

Τα έγγραφα χρονολογούνται επίσης