ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

 



Χριστιανισμός. Ένα μικρό, σχεδόν περιθωριακό κίνημα στην Ιουδαία, εξελίχθηκε από τις αρχές του 4ου αιώνα σε θρησκεία και ιδεολογία, κατακτώντας δύση και ανατολή. Πως έγινε αυτό; Τις απαντήσεις δίνει ο συγγραφέας, διεθνολόγος και ιστορικός Σωτήριος Φ. Δρόκαλος, μέσα από το βιβλίο του «Πως και γιατί επικράτησε ο Χριστιανισμός» από τις εκδόσεις «Ανοιχτή Πόλη».

Η συγκεκριμένη είναι συνολικά η τρίτη έκδοση του βιβλίου. Είχε προηγηθεί μια πρώτη έκδοση στην Ιταλία το 2014, και στη συνέχεια η ελληνική το 2018. Σε κάθε επόμενη έκδοση έχουν προστεθεί πολλά στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη – η πρώτη ελληνική έκδοση ήταν 304 σελίδες ενώ η τωρινή φτάνει τις 520.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε γρήγορα, όταν επιλέχθηκε από την ανερχόμενη αριστοκρατία περιφερειακής καταγωγής, ως ιδεολογικό όπλο για την ανατροπή της παραδοσιακής αριστοκρατίας της αυτοκρατορίας, η οποία ήταν δεμένη με την ελληνορωμαϊκή κουλτούρα και την εθνική θρησκευτικότητα. Οι αιώνες εδραίωσης του Χριστιανικού, συνοδεύτηκαν με βία, αίμα και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρος της αρχαίας σκέψης και τέχνης.

Το enetpress συνάντησε τον Σωτ. Δρόκαλο και είχε μια συζήτηση μαζί του για το βιβλίο αλλά και για την εποχή της εξάπλωσης του Χριστιανισμού.

Η γνώση μας για τον Χριστιανισμό προέρχεται κυρίως μέσα από τα θρησκευτικά κείμενα και όχι ιστορικές πηγές γιατί έτσι το ήθελε η Εκκλησία. Βλέπετε αυτό να αλλάζει; Υπάρχει περίπτωση να μπει η ιστορική γνώση δίπλα στα βιβλία των θρησκευτικών;