ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!1940:ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΟΡΟΣ!!ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!! ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ!!

 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ!!



ΟΧίτλερ εισέβαλε στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, με την επίθεση γερμανικών στρατευμάτων μέσω Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας. Τρεις μέρες αργότερα η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική ήταν υπό γερμανική κατοχή. Αρχικά υπήρχαν μόνο λίγοι Γερμανοί στρατιώτες στο Άγιο Όρος.   Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, η τετραμελής εκτελεστική επιτροπή που ορίζεται κάθε χρόνο από την Κοινότητα, ζήτησε από τον Χίτλερ, στις 13 Απριλίου του 1941, να πάρει το Άγιο Όρος υπό την προσωπική του προστασία και να μη του επιτεθεί. Λίγο μετά την

 αποστολή της επιστολής στον Χίτλερ, το καλοκαίρι του 1941, το Άγιο Όρος επισκέφθηκε μια γερμανική «επιστημονική» ομάδα με επικεφαλής τον Φραντζ Ντόλγκερ, ο οποίος έγινε δεκτός ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ από τους μοναχούς του Άθω. O Φραντζ Ντόλγκερ (1891-1968) ήταν Γερμανός ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ βυζαντινολόγος ο οποίος κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής βρέθηκε στο Άγιο Όρος ως ταγματάρχης.   Στο βιβλίο που έβγαλε αργότερα ο Ντόλγκερ λέει: «Κατά την άφιξή μας σε πολλά μοναστήρια και, κατά την αναχώρησή μας από ένα (τη Μονή Διονυσίου), μας υποδέχτηκαν με τη σημαία της σβάστικας, όταν καταπλεύσαμε με το μικρό πλοίο μας».
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ