ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΛΥΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!!

 

Λυών: άντρας συνελήφθη μετά από πυροβολισμό του ιερέα στην εκκλησία

Ο Ορθόδοξος ιερέας έμεινε με απειλητικούς για τη ζωή τραυματισμούς

Στρατιώτης πίσω από τον κορδόνιο
 Ένας στρατιώτης στέκεται φρουρός κοντά στη σκηνή των πυροβολισμών. Φωτογραφία: Philippe Desmazes / AFP / Getty

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο μετά από έναν πυροβόλο όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Έλληνα Ορθόδοξο ιερέα στη γαλλική πόλη Λυών, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο ιερέας, που ονομάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ ως Νικόλαος Κακαβελάκης, πυροβολήθηκε δύο φορές και τραυματίστηκε σοβαρά στο στομάχι στις 4 μ.μ. τοπική ώρα το Σάββατο καθώς έκλεινε την εκκλησία στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης, δήλωσε η αστυνομία.

Η εφημερίδα της Λυών Le Progrès και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άντρας που απάντησε σε αστυνομική περιγραφή του φερόμενου επιτιθέμενου είχε συλληφθεί λίγο μετά τις 19:00 σε ένα κατάστημα κεμπάπ στην πόλη. Δεν υπήρχε άμεση επιβεβαίωση ότι ήταν ο ύποπτος εισβολέας.

Το εισαγγελέα της Λυών δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα δολοφονίας και συνεργάζεται στενά με τον εθνικό εισαγγελέα κατά της τρομοκρατίας. Οι πυροβολισμοί δεν έχουν κηρυχθεί μέχρι στιγμής τρομοκρατική επίθεση.

Η BFM TV ανέφερε ότι ο ιερέας, 52 ετών, επρόκειτο να εγκαταλείψει την υπηρεσία της εκκλησίας και ότι οι ερευνητές επιδιώκουν επίσης την πιθανότητα «προσωπικής διαμάχης».

Ο Le Monde είπε ότι η υπόθεση μιας μακροχρόνιας σύγκρουσης μέσα στη μικρή ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της πόλης - συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για απάτη εναντίον του Κακαβελάκη που απορρίφθηκαν νωρίτερα φέτος από δικαστήριο της Λυών - αντιμετωπίζεται σοβαρά από τους ανακριτές.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι υπηρεσίες αστυνομίας και έκτακτης ανάγκης ήταν στο σημείο και συμβούλευαν τους περαστικούς να αποφύγουν την περιοχή.

Οι πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν τρεις ημέρες μετά από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σκότωσε τρία άτομα σε μια εκκλησία στη Νίκαια στην Ακτή του Αζούρ, και μόλις δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου Samuel Paty έξω από το σχολείο του, 20 μίλια βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ο Le Progrès είπε ότι οι γείτονες σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή είπαν στο χαρτί ότι άκουσαν δύο βολές, ακολουθούμενες από κραυγές πόνου. Ο επιτιθέμενος είχε χρησιμοποιήσει ένα πυροβόλο όπλο, είπε η αστυνομία.

Το θύμα είχε συνείδηση ​​όταν μεταφέρθηκε από την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη rue du Père Chevrier στο ασθενοφόρο, ανέφερε η εφημερίδα και ήταν σε θέση να πει στους μάρτυρες ότι δεν γνώριζε τον άνθρωπο που τον επιτέθηκε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Jean Castex, δήλωσε ότι διακόπτει μια επίσκεψη στη Ρουέν στη Νορμανδία και επέστρεψε στο Παρίσι όπου άνοιξε ένα μεγάλο δωμάτιο περιστατικών στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γκεράλντ Νταρμανίν, έγραψε στο Twitter ότι πήγαινε στη Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Η Γαλλία έχει αυξήσει την ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα μετά τις επιθέσεις και υπουργοί και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι πιθανότατα περισσότερα.

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η προειδοποίηση για απειλή για την ασφάλεια της χώρας είχε αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Επιπλέον 4.000 στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα ως μέρος της Επιχείρησης Sentinelle, δήλωσε ο Macron, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των στρατευμάτων που κινητοποιήθηκαν σε 7.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου