ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Στα χέρια του Μαρινάκη ο «Θρύλος»



Σελίδα στην ιστορία του άλλαξε ο Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης μετά από το 1993, όταν και ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους», συμφώνησε σήμερα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Πειραιώτης εφοπλιστής θα συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Ολυμπιακού με 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης θα κρατήσει το 12% των μετοχών και θα παραμείνει στην προεδρία της ομάδας των Πειραιωτών για ακόμα ένα χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών διήρκεσαν παραπάνω από τρεις ώρες, στο τέλος, όμως, οι δύο άνδρες βρήκαν τη «χρυσή» τομή και βγήκαν από τα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας, έχοντας πετύχει την ιστορική συμφωνία για την ομάδα του Πειραιά.


Με τα νέα δεδομένα η μετοχική
σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι: Βαγγελης Μαρινάκης 67%, Σωκράτης Κόκκαλης 12%, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 12%, Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ 10%, Διάφοροι μέτοχοι 1%.

«Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός», δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, αμέσως μετά τη συμφωνία.


Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε: «Θα παραμείνει πρόεδρος ο κ. Κόκκαλης. Ό,τι συζητούσαμε αφορούσε αποκλειστικά την προοπτική και την ελπίδα για κάτι καλό στον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Βρέντζος, ανέφερε: «Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο κ. Μαρινάκης και θα φτάσει στο 67% των μετοχών, μέσω απόκτησης μετοχών από τον κ. Κόκκαλη. Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι θα κανονίσουν τα περαιτέρω, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος».

ΠΗΓΗ 

2 σχόλια: