ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Απεργίες ΕΡΤ, στο Μουντιάλ

http://www.newstime.gr/resources/2010-01/ert_553_368-thumb-large.jpgΑπεργίες ξεκινούν οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, καθώς παραμένει άδηλη η τύχη δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων τους οποίους η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απολύσει. Αρχή με στάσεις εργασίας, συνέχεια με 24ωρη και 48ωρη εάν δεν δώσει απάντηση η κυβέρνηση. Στον αέρα το Μουντιάλ
Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 08.00 ως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ Α.Ε., μετά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η κινητοποίηση, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ.
Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, θα υπάρξει 4ωρη στάση εργασίας, τις ίδιες ώρες με της αυριανής στάσης, καθώς και 2ωρη στάση εργασίας από τις 19.00 έως τις 21.00 και την Τρίτη 4ωρη στάση εργασίας από το πρωί στις οκτώ ως και το μεσημέρι και 2ωρη στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ, 24ωρη απεργία από τις 06.00 της Τετάρτης, αλλά και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου, από τις 06.00.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί από την κυβέρνηση δημόσια και υπεύθυνη τοποθέτηση σχετικά με τις προθέσεις της στο κρίσιμο ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, καθώς στα τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις μεγάλου αριθμού συναδέλφων συμβασιούχων. Απαιτεί ακόμα να λυθεί επειγόντως το θέμα και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί να πεταχτούν οι συμβασιούχοι έξω από την ΕΡΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα γενιά «ομηρίας» με θύματα τους εργαζόμενους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και, τελικά, την ενημέρωση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων στην κατεύθυνση της πλήρους και σταθερούς απασχόλησης, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου