ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Θα σκάψουν σε προαύλιο Ιερού Ναού για σεντούκι με θησαυρό

H ιστορία ενός χαμένου θησαυρού έχει αναστατώσει το χωριό Κολίρι, στον Πύργο. Πριν από μερικές μέρες κατατέθηκε αίτημα στο αρμόδιο τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας του νομού για έκδοση άδειας ανασκαφής στο προαύλιο του ιερού ναού των Αγίων Θεοδώρων, καθώς εκεί εικάζεται πως κρύβεται το... σεντούκι του θησαυρού.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έδωσε το πράσινο φως και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται τα φτυάρια και οι μηχανές εκσκαφής να πάρουν φωτιά για να ξεθάψουν τον θησαυρό που τόσα χρόνια βρίσκεται θαμμένος στο προαύλιο του ναού.

Εκτός όμως από την ύπαρξη ενός πιθανού θησαυρού, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων είναι πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το τι κρύβει το σεντούκι, αφού στην αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία δεν αναφέρονταν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως και να ’χει, βρεθεί δεν βρεθεί, το σίγουρο είναι πως στα καφενεία και στις παρέες του χωριού ο θησαυρός έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης και οι εικασίες για το ποιος τον έθαψε ή το τι περιέχει δίνουν και παίρνουν, αφού πάντα τέτοιες ιστορίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ευρύτερη περιοχή της Ηλείας αναστατώνεται από την πιθανή ύπαρξη θησαυρού. Πριν από μερικά χρόνια μια παρέα «θησαυροκυνηγών» ισχυριζόταν πως τόσο κάτω από τον καθολικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα Ηλείας όσο και στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε ένα μυστικό υπόγειο δωμάτιο γεμάτο χρυσάφι που είχε αφήσει εκεί ένας Τούρκος αγάς. Ωστόσο οι ανασκαφές έγιναν και ο θησαυρός εν τέλει αποδείχτηκε άνθρακας, κάτι που όλοι ελπίζουν να μην επαναληφθεί και αυτή τη φορά.


ΕΛΕΑΝΑ-ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου