ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πέταξε στο Διάστημα ο ομογενής κοσμοναύτης!

Εντονο ελληνικό άρωμα, αλλά και ελληνικό όνομα έχει η διαστημική αποστολή που ξεκίνησε χθες υπό τα βλέμματα -και- Ελλήνων πολιτικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της Εκκλησίας, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!


Διοικητής του ρωσικού διαστημικού διαστημοπλοίου «Soyuz ΤΜΑ-19» δεν είναι άλλος από τον πολύπειρο ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), που χθες στις 00.35 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε για την τρίτη διαστημική του αποστολή. Μια αποστολή που κατόπιν δικής του προτάσεως έλαβε το επίσημο διακριτικό όνομα «Ολυμπος». Μαζί του στο «Soyuz TMA-19» επιβαίνουν δύο Αμερικανοί αστροναύτες. Η 45χρονη φυσικός Σένον Ουόκερ που πραγματοποιεί την πρώτη της πτήση προς το Διάστημα και ο 50χρονος στρατιωτικός Ντάγκλας Ουίλοκ που έχει ξανακάνει ακόμη μία φορά ανάλογο ταξίδι.

Σε συνεργασία με το Μουσείο της Κοσμοναυτικής Επιστήμης, τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, αλλά και το περιοδικό «Ελλάδα» που εκδίδεται στη Μόσχα, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, στο πλαίσιο της νέας διαστημικής αποστολής του που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5,5 μήνες, θα επιμελείται και ένα πρωτοποριακό «διαστημικό ιστολόγιο». Εναν διαδικτυακό όρο συνάντησης, δηλαδή, στον οποίο θα απαντά στα πιο ενδιαφέροντα από τα ερωτήματα που θα του θέτουν «τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι γονείς τους, τόσο από τη Ρωσία όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο». Τις ερωτήσεις μάλιστα των παιδιών από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ομογένεια έχει αναλάβει να μεταφράζει και να αποστέλλει στο Διάστημα η ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας ellada-russia.gr. Μια ιστοσελίδα που θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες μέρες και θα δέχεται ερωτήματα στο e-mail info@ellada-russia.gr.

Παρόντες στην εκτόξευση του «Soyuz TMA-19» από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Μιχάλης Σπινέλλης καθώς και πολυπληθής αντιπροσωπία ομογενειακών οργανώσεων από ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ενωση.

pigi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου