ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Κάρφωσαν 6.000 φοροφυγάδες

http://img.youtube.com/vi/NbiyawJ1jmQ/0.jpgΤις 6.000 μέσα σε έξι μήνες έφθασαν οι καταγγελίες πολιτών στις εφορίες, για συμπολίτες τους που φοροδιαφεύγουν. Θεωρείται ρεκόρ, καθώς όλο το 2009 δεν ξεπέρασαν τις 4.000. Ικανοποίηση από Παπακωνσταντίνου, κατα την επίσκεψη στο ΣΔΟΕ

Αλληλοκαρφώματα μεταξύ συμπολιτών δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που έχει στο συρτάρι της το ΣΔΟΕ για το πρώτο πεντάμηνο του 2010, καθώς οι φετινές καταγγελίες για εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής έχουν ξεπεράσει ήδη τις 6.000, όταν όλο το 2009 άγγιξαν με το ζόρι τις 4.000.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα φέτος, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου έχει επιβάλλει πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν το νόμο κατά γράμμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν μόλις 700.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει ριχτεί στη μάχη της αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς στα χέρια του έχει ήδη κατάλογο με κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια, στα οποία εντοπίζονται χρόνιες φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή λουκέτων στα περισσότερα από αυτά.
Φαίνεται μάλιστα ότι στο ΣΔΟΕ φέτος δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, καθώς ήδη στελέχη της υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει τις θερινές εξορμήσεις τους σε νησιά για εντοπισμό τυχόν φορολογικών εκκρεμοτήτων, ακόμα και για ανίχνευση πισινών δεν που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Εξάλλου, σαφές ήταν και το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την πρωινή επίσκεψη του στα γραφεία του ΣΔΟΕ. «Πρέπει να συμβάλλετε με όλες τις δυνάμεις σας στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για το επόμενο διάστημα.
 πηγη
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου