ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ενέκριναν τα μέτρα οι ελεγκτές

Ικανοποιημένοι από την εφαρμογή των όρων του μνημονίου από την Ελλάδα εμφανίστηκαν τα μέλη της τρόικας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Αθήνα.
Την ίδια στιγμή κατά την οποία στην Ελλάδα ακόμα επικρατεί κυρίως παγωμάρα για το Π.Δ. και  αρχίζει να ανεβαίνει το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων,
τα μέλη του μεικτού κλιμακίου της τρόικας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.
Όπως τόνισαν σε "κλειστή" συνέντευξη Τύπου, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Ελλάδα, υλοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η τρόικα εκτίμησε ακόμη ότι οι δαπάνες βρίσκονται υπό έλεγχο και ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα τέλη Μαΐου ήταν μικρότερο απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί.
"Αν και η αποστολή δεν έκανε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο αυτή τη φορά, οι συζητήσεις της υποδηλώνουν ότι το πρόγραμμα προχωρά κανονικά και πως οι πολιτικές εφαρμόζονται όπως συμφωνήθηκε".
Θετική εξέλιξη "είδαν" και στη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό καθώς όπως είπαν αυτή έχει προχωρήσει σημαντικά και ότι έχει υπάρξει συμφωνία σε πολλές βασικές παραμέτρους και σύμφωνα με το μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της τρόικας μετά τις συναντήσεις τους, αναφέρουν επίσης ότι προχωρούν και οι δομικές μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένων και των τομέων της δημόσιας διοίκησης, των αποκρατικοποιήσεων, της αγοράς εργασίας και του φορολογικού ελέγχου. Στην οικονομία παρατηρείται ικανοποιητική πρόοδος σε ό,τι αφορά την ίδρυση ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ενώ επαρκής παραμένει και η ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα.
Επόμενη επίσκεψη των μελών στα τέλη Ιουλίου οπότε και θα διενεργήσουν έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος, ο πρώτος επίσημος στο πλαίσιο του προγράμματος, θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση ποσοτικών στόχων και σημείο αναφοράς σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου.
Στη συνέντευξη Τύπου, εκφράσθηκε επίσης συγκρατημένη αισιοδοξία για ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
 PIGI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου