ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Λουκέτο σε 25 νυκτερινά κέντρα

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/3/0/9/105309/club.jpgΕλεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν νυκτερινά κέντρα, πολυχώρους και εστιατόρια gourmet να μην κόβουν αποδείξεις και να μην διαθέτουν τιμολόγια και βάζουν λουκέτο. Διασταυρώνονται στοιχεία για γιατρούς, με νέα λίστα την επόμενη εβδομάδα. Έξι στους δέκα συμβολαιογράφους δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία στην εφορία, ενώ επιχειρηματίες με ζημιά στις εταιρίες διαθέτουν σκάφη άνω των 30 μέτρων
Λουκέτο σε 25 νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια gourmet και πολυχώρους, αναμένονται τις επόμενες ημέρες μετά από φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσε το ΣΔΟΕ μετά από σαρωτικούς ελέγχους τις τελευταίες ημέρες.
Την περίοδο Απριλίου-Μαίου και μόνον στην Αττική, έχουν γίνει έλεγχοι σε 802 κέντρα διασκέδασης και χώρους μαζικής εστίασης, που εντόπισαν πάνω από τα μισά από αυτά (449) να μην κόβουν αποδείξεις και να μην έχουν στη διάθεση των ελεγκτών παραστατικά και τιμολόγια προμήθειας, πρώτων υλών.
Έτσι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται θεαματικό λουκέτο σε κέντρα και εστιατόρια -ορισμένα από αυτά πολύ γνωστά- προκειμένου να εμπεδωθεί από την κοινή γνώμη το αίσθημα της δίκαιης φορολογικής αντιμετώπισης και της καταπολέμησης της διαφθοράς.
Γιατροί και συμβολαιογράφοι
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα λίστα φοροφυγάδων από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα περιλαμβάνει γιατρούς (κυρίως εργαζόμενους σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, όπου οι έλεγχοι εντόπισαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις) και συμβολαιογράφους οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι αποτελούν μαύρη τρύπα φοροδιαφυγής.
Από 14 διαγνωστικά κέντρα, ελέγχονται 153 χειρουργοί και άλλες ειδικότητες γιατρών για τους οποίους έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.
Ελέγχονται και σε πανεπιστημιακοί γιατροί, αλλά και συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί και στον τομέα των προμηθειών υλικών νοσοκομείων όπου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για παράνομες συναλλαγές με τη μορφή δώρων ή χρηματικών ποσών σε γιατρούς, προκειμένου να επιλέγονται συγκεκριμένες εταιρίες του κλάδου.
Από την άλλη πλευρά οι διασταυρώσεις στοιχείων στις φορολογικές δηλώσεις συμβολαιογράφων έχουν ανασύρει στοιχεία πως το 63% (6 στους 10), όσων ελέγχθηκαν εμφανίζουν απόκλιση εσόδων και δηλωθέντων κερδών πάνω από 100.000 ευρώ, γεγονός που εκτιμάται ως εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Διαπιστώθηκαν επίσης εικονικές δαπάνες στα βιβλία τους.
Πισίνες και σκάφη
Για πρώτη φορά ελεγκτές του ΣΔΟΕ ζήτησαν και πήραν λίστες πελατών από εταιρίες που κατασκευάζουν πισίνες και θα ακολουθήσει διασταύρωση στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις όσων περιλαμβάνονται στις λίστες για να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί, αλλά και το ύψος των εισοδημάτων που αναφέρουν στην εφορία.
Ελεγκτές επισκέφθηκαν και δικηγορικά γραφεία, αλλά και επιχειρήσεις εισαγωγής σκαφών αναψυχής, όπου εντόπισαν 35 περιπτώσεις κατόχων σκαφών (επώνυμων Ελλήνων) μήκους άνω των 30 μέτρων, οι οποίο την ίδια στιγμή έχουν δηλώσει ζημιές στις επιχειρήσεις τους.
Στο στόχαστρο μπαίνουν και 333 επιχειρήσεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το 1998 έως το 2002.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου