ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η εμμηνόπαυση χτυπάει και άντρες

http://allotino.pblogs.gr/files/f/179799-oc-woman-and-man.jpgΗ εμμηνόπαυση φαίνεται πως τελικά δεν είναι «μονοπώλιο» των γυναικών. Νέα, μεγάλη έρευνα έδειξε ότι και οι άντρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μέση ηλικία, καθώς οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον ανδρικό οργανισμό -με σημαντικότερη τη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης- έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας και σεξουαλικής επιθυμίας.

Παρ’ όλα αυτά, σε αντίθεση με τη γυναικεία εμμηνόπαυση, η ανδρική βερσιόν εκδηλώνεται πολύ πιο σπάνια και πλήττει μόλις έναν στους πενήντα άντρες. Αρκετοί γιατροί έχουν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια την ανδρική εμμηνόπαυση, συνταγογραφώντας στους ασθενείς τους διαφόρων ειδών φάρμακα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχε συγκεκριμένος ορισμός της πάθησης.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μάντσεστερ που βρίσκεται πίσω από την έρευνα μέτρησε τα επίπεδα τεστοστερόνης 3.369 αντρών ηλικίας 40 έως 79 ετών από όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια ζήτησε από τους συμμετέχοντες να της εκμυστηρευτούν λεπτομέρειες για τη σεξουαλική, τη σωματική και την ψυχική υγεία τους. Οπως διαπίστωσαν, εννέα από τα συνολικά τριάντα δύο συμπτώματα που τους ανέφεραν συνδέονταν με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Τα τρία σημαντικότερα ήταν η ανικανότητα, οι μειωμένες σεξουαλικές σκέψεις και η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία τις πρωινές ώρες. Εξι ακόμα συμπτώματα, όπως η έλλειψη ενέργειας, η κόπωση και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, συνδέονταν σε μικρότερο βαθμό με τα μειωμένα επίπεδα ανδρικών ορμονών, ενώ όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν καμία σχέση με τη χαμηλή τεστοστερόνη.

Οι ειδικοί κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να μιλάμε για «ανδρική εμμηνόπαυση» μόνο σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν τα τρία σεξουαλικά συμπτώματα και παρουσιάζουν χαμηλές μετρήσεις τεστοστερόνης. «Για πρώτη φορά αναγνωρίσαμε τα βασικά συμπτώματα της καθυστερημένης έναρξης του υπογοναδισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο σε σχετικά χαμηλό αριθμό περιστατικών, όπου υπάρχει υποψία έλλειψης ανδρογόνων, καθώς πολλά υποψήφια συμπτώματα κλασικού υπογοναδισμού δεν συνδέονταν με τη μειωμένη τεστοστερόνη στους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Φρεντ Γου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου