ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Χτύπημα στην αισχροκέρδεια

Τέλος στα φαινόμενα κερδοσκοπίας στα σούπερ μάρκετ αποφάσισε να βάλει η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, υπογράφοντας νέα αγορανομική διάταξη που αφορά σε νέες και "καθαρές" τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.
Όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου,  "επιχειρείται προσπάθεια για την πάταξη του πληθωρισμού και τη μείωση των πιθανοτήτων σύστασης καρτέλ στην αγορά. Με τη σχετική αγορανομική διάταξη  επιβάλλεται διαφάνεια στις συναλλαγές προμηθευτών και λιανεμπόρων για καθαρές τιμές στο ράφι".

Η υπουργός εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία της ότι η οικονομία μας θα βγει από τη στενωπό στην οποία βρίσκεται καθώς "όλοι μαζί, πολιτεία, πολίτες και επιχειρηματίες καταβάλουμε κοινή προσπάθεια".

Προσπάθειες άλλωστε, καταβάλλονται από την πλευρά των Ενώσεων, Φορέων, επιχειρήσεων, αλλά και αλυσίδων σούπερ μάρκετ να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και να μην προχωρήσουν σε θεαματικές αυξήσεις, οι οποίες θα επιβαρύνουν την τσέπη του καταναλωτή και θα προκαλέσουν κατακόρυφη πτώση στην αγοραστική κίνηση.
Να σημειωθεί ότι στις 27 Μαΐου μετά από δειγματοληπτικές έρευνες της Νομαρχίας παρατηρήθηκε ότι σε 128 προϊόντα σε πέντε σούπερ μάρκετ της πειραϊκής αγοράς, τα προϊόντα που ανατιμήθηκαν ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα στα οποία μειώθηκε η τιμή τους, ενώ μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 9% στο 10% οι αυξήσεις των προϊόντων υπερέβησαν ακόμα και την αύξηση του ΦΠΑ.
Η μεγάλη κερδοσκοπία παρατηρήθηκε στα εισαγόμενα προϊόντα, αφού από το Τελωνείο μέχρι το ράφι οι τιμές εκτοξεύονται σε ποσοστά από 182% έως και 451%!
Μια ακόμα έρευνα σύγκρισης τιμών σε σούπερ μάρκετ Ελλάδας και Κύπρου, με βάση στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου κατέγραψε ότι το 75% των ίδιων προϊόντων πωλούνται στη χώρα μας ακριβότερα κατά 6,35% έως 63,79%.
Τέλος, στις έρευνες της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν προσφορές-τεχνάσματα σε βάρος των καταναλωτών.
"Η λύση είναι μια. Καταργούμε τους μεσάζοντες αλλιώς οι τιμές μένουν ως έχουν. Καταργούμε την παραοικονομία σε όλο της το εύρος, μαζί και το παραεμπόριο αλλιώς οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές", είχε αναφέρει τότε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης, προτείνοντας  νέα κοστολογική μορφή των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου