ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 1.000.000εκ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΟΤ !!!!

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ «λείπουν» από τα ταμεία του ΕΟΤ για φουλάρια, γραβάτες και άλλα πολυτελή είδη σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε και θα αποσταλεί τις επόμενες μέρες στον εισαγγελέα.

Όπως αποκλειστικά αποκαλύπτει το star.gr, το πόρισμα της ΕΔΕ καταλογίζει σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για τον ΕΟΤ την περίοδο 2008-2009. Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφορικά με τις δαπάνες για προμήθειες κατέδειξε αγορά γραβατών, επώνυμων μαντηλιών, καπέλων, μανικετόκουμπων, καρφιτσών κ.ά. αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες και επιρρίπτει ονομαστικές ευθύνες για το όργιο σπατάλης στον ΕΟΤ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Πρόκειται για αγορές που η Επίτροπος είχε χαρακτηρίσει «όχι σύννομες» καθώς είχαν παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμών και προμηθειών του δημοσίου. Ο φάκελος-πόρισμα της ΕΔΕ, που εντός της εβδομάδος θα παραδοθεί στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση και ενδεχόμενο καταλογισμό ποινικών ευθυνών, παραπέμπει την τότε διοίκηση του ΕΟΤ και υπαλλήλους του Οργανισμού αναφέροντας και την ενδεχόμενη ύπαρξη ευθυνών εξωυπηρεσιακών προσώπων. Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση στο σκάνδαλο πέραν από υπαλλήλους εμπλέκονται στην αγορά των πολυτελών αυτών ειδών και σύμβουλοι που βρισκόταν εκείνο το διάστημα κοντά στο Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ
Παράλληλα, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται μια ακόμη ΕΔΕ του ΕΟΤ που έκρινε παράνομη την αγορά ενός υβριδικού Lexus αυτοκίνητου αξίας περίπου 75.000 ευρώ, το οποίο είχε αποκτηθεί για τις μετακινήσεις του Υπουργείου κατά τη προηγούμενη διακυβέρνηση. Η αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου κρίθηκε παράνομη καθώς επίσης έλαβε χώρα παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού και προμηθειών του δημοσίου.

1 σχόλιο:

  1. ΟΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    Απίθανα πράγματα, όπως καταγγέλλεται, συνέβησαν επί ΝΔ στον σιδηροδρομικό σταθμό στης Θεσσαλονίκης, όπου ανεγέρθηκε κτίριο συνολικής δαπάνης 1 εκ. , προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του οργανισμού διάσπαρτες στην πόλη που πλήρωναν ενοίκια σε ιδιώτες και μόλις το νεόδμητο κτίριο παραδόθηκε, κατεδαφίστηκε (!) για να δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλεύονται ιδιώτες. Μάλιστα με τα σημερινά ενοίκια που εισπράττονται, για να καλυφτεί το κόστος του κτιρίου το οποίο κατεδαφίστηκε, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ ο ΟΣΕ συνεχίζει να πληρώνει υψηλά ενοίκια.

    Το 2003 αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΟΣΕ η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών διοίκησής του. Μόλις παραδόθηκε το κτίριο, κατεδαφίστηκε, αφού τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο μετατροπής του σε εμπορικό κέντρο με ευθύνη της ΓΑΙΟΣΕ.

    Η τελευταία νοίκιασε τον χώρο προς 17.200 χιλιάδες ευρώ τον μήνα σε υπό σύσταση ιδιωτική εταιρεία ΕΠΕ με το δικαίωμα της υπενοικίασης. Παράλληλα έγιναν επιπλέον πολλές πολεοδομικές παραβάσεις με τη συνενοχή, όπως προκύπτει, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ. Ο αρχικός χώρος των 1.170 τ.μ. αυξήθηκε σε 1300 έως 1800 τ.μ. Επίσης το μίσθωμα των 17.200 ευρώ μηνιαίως για τα δύο πρώτα χρόνια μειώθηκε από φέτος σε 8.100 ευρώ μηνιαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή