ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!!

Ερωτηματικά για το πρωτοφανές χτύπημα

Για τις συνθήκες που πέρασε το δέμα μέσα στο υπουργείο, διετάχθη κατεπείγουσα ΕΔΕ










Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί το πρωτοφανές αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με θύμα τον υπασπιστή και στενό συνεργάτη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.


Ο άτυχος αστυνομικός έχασε τη ζωή του μετά την ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος, στον 7ο όροφο του υπουργείου, δίπλα από το γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη.


Για τις συνθήκες που πέρασε το δέμα μέσα στο υπουργείο, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Την επίθεση καταδίκασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε την βαθιά οδύνη του, αλλά και την οργή του για την τρομοκρατική επίθεση.


"Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη" τονίζει ο κ. Παπούλιας.
Για άνανδρους δολοφόνους έκαναν λόγο οι κ. Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδης. "Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αργά την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον πρωθυπουργό. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου (BBC, CNN Turk, Deutsche Welle, Al Jazeera, CNN)


Η φονική έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης, στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.


Η έκρηξη έγινε στο γραφείο του υπασπιστή και της αστυνομικής φρουράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακριβώς δίπλα από το υπουργικό γραφείο.


Η έκρηξη προκλήθηκε από δέμα, που είχε σταλεί σαν «δώρο». Ο υπασπιστής του υπουργού άνοιξε το δέμα που έφθασε στο υπουργείο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα πιθανότατα έφτασε με το ταχυδρομείο ή με κούριερ.


"Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά"


Όλα τα ενδεχόμενα άφησε ανοιχτά άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου. «Για εμένα τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, τα πάντα είναι ανοιχτά, είναι ο πρώτος χρόνος των ερευνών» τόνισε.


Για εξαιρετικά οργανωμένη πράξη έκανε λόγο η καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πειραιά Μαίρη Μπόση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


«Είτε δεν γινόταν καλός έλεγχος, είτε τα μηχανήματα δεν λειτουργούσαν σωστά, είτε δεν υπήρχαν καλοί μηχανισμοί ελέγχου αυτός που έκανε την πράξη το ήξερε» επισήμανε.


«Μπορώ να κάνω δύο υποθέσεις: Η μία ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, παρακρατικές ή μυστικές υπηρεσίες, η δεύτερη ότι πρόκειται περί τρομοκρατίας. Μπορώ να αποκλείσω την ακροαριστερή τρομοκρατία η οποία συνήθως προειδοποιεί. Κρατώ μια επιφύλαξη όμως, γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει απομάκρυνση της από τις συνηθισμένες μεθόδους καθώς υπάρχει δηλωμένο μίσος» ανέφερε.


Διαβάστε ΕΔΩ τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου