ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανοίγουν 10 λογαριασμοί για τη Siemens

Το αργότερο μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει το άνοιγμα των λογαριασμών των 10 από τα 25 φυσικά πρόσωπα που φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το σκάνδαλο της Siemens και η διερεύνησή τους έχει ζητηθεί από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Σε επιστολή του ο Διοικητής της Τράπεζας κ. Γ. Προβόπουλος απευθύνεται στον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του κάνει γνωστό ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα αποσταλούν στην εξεταστική τα αποτελέσματα της έρευνας και των ελέγχων που διενήργησε ειδικό κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, δικηγόρους και χρηματιστές για τους οποίους ο πρόεδρος της εξεταστικής ζήτησε στις 9 Ιουνίου ζήτησε τη διερεύνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς με βάση τη δικογραφία και τους μάρτυρες, που κατέθεσαν στην επιτροπή, φέρονται να εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη συγκεκριμένη υπόθεση της γερμανικής εταιρείας.
Πάντως στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι «ανάλογης διερεύνησης θα τύχουν και οι λογαριασμοί των υπολοίπων προσώπων» που αναφέρονται στο αίτημα της επιτροπής «εφόσον όμως τεθούν υπόψη της ομάδας εργασίας της Τράπεζας». Η αναφορά αυτή προκάλεσε τα σχόλια του προέδρου της εξεταστικής ο οποίος ερμήνευσε τη συγκεκριμένη αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της ελλάδος ως αιχμή κατά της επιτροπής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος» και ιδιαίτερα του προέδρου της κ. Στ. Γκρόζο. Μάλιστα ο κ. Σ. Βαλυράκης για μια ακόμη φορά μίλησε για «δυσπραγία και δυσκολία» της επιτροπής για την καταπολέμηση και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να συμβάλει στο άνοιγμα λογαριασμών και έκανε γνωστό ότι θα προτείνει την αποστολή αυστηρής επιστολής προς τον κ. Γκρόζο αλλά και την κοινοποίησή της στον εποπτεύοντα υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε η συγκεκριμένη επιτροπή θα δεήσει να δραστηριοποιηθεί», ενώ υπενθύμισε ότι ο προκάτοχος του κ. Γκρόζου αντεισαγγελές κ. Γ. Ζορμπάς «εξοστρακίστηκε μόλις πήγε να ξεσκαλίσει τους λογαριασμούς της Siemens».
Ο κ. Γ. Προβόπουλος επίσης καλεί την εξεταστική να «ορίσει ένα ή περισσότερα μέλη ως «συνδέσμους» με την ομάδα εργασίας της Τράπεζας της Ελλάδος» προκειμένου να προσδιορισθεί το χρονικό εύρος των προς διερεύνηση συναλλαγών ώστε επιτευχθεί «η εντός ευλόγου χρόνου αποτελεσματικότερη διερεύνησή τους». Κι’ αυτό αναφορικά με λογαριασμούς προσώπων που- όπως υπογραμμίζει- παρουσιάζουν πολύ μεγάλη κίνηση και για τα οποία δεν υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις.
Στο μεταξύ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας πρότεινε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της εξεταστικής, να ζητηθεί άμεσα τόσο από τη μητρική Siemens όσο και από τη Siemens Hellas να γνωστοποιήσουν στην επιτροπή τα ονόματα των τελικών παραληπτών των χρηματικών ποσών που εμπεριέχονται σε τέσσερα έγγραφα της γερμανικής δικογραφίας και αντιστοιχούν στο 2% των πληρωμών που φέρονται να έγιναν σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ. Ο ίδιος κατέθεσε τα σχετικά παραστατικά με τα εμβάσματα και άγνωστους παραλήπτες και δήλωσε ότι « η γερμανική εταιρεία ή μας κοροϊδεύει ή μας λέει την αλήθεια εφόσον τονίζει πως πρόθεσή της είναι να βοηθήσει την επιτροπή» και παρατήρησε ότι «η Siemens παρ’ όλο που θέλει να συνδράμει στο έργο μας την ίδια ώρα μας λέει ότι δεν διαθέτει επιπλέον στοιχεία για να μας προσκομίσει».
Εξ’ άλλου ο δικηγόρος Γιάννης Παναγιωτόπουλος και πρώην μέλος του ΔΣ της τράπεζας Societe Generale ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονται στον κατάλογο των 25 προσώπων για τα οποία η εξεταστική έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών τους με το αιτιολογικό ότι γνωρίζονταν με τον κ. Ζαν Κλωντ Οσβαλντ, τραπεζικού στελέχους της Dresdner Bank στην Ελβετία υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χρηματισμού.
Ο ίδιος- σύμφωνα με τους βουλευτές- παραδέχθηκε ότι γνώριζε από το 1996 τον Πρόδρομο Μαυρίδη – διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens- και, επειδή τον σύστησε στον κ. Οσβαλντ, έλαβε προμήθεια 167.000 ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του κ. Σκουταροπούλου στην Dresdner Bank και πως ενημερώθηκε από τον Τύπο για τις δραστηριότητες του κ. Π. Μαυρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου