ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Εισαγγελέας για τις μίζες στα νοσοκομεία

«Νυστέρι» στη δημόσια υγεία βάζει η δικαιοσύνη. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν σε περιπτώσεις διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και υπερτιμολογημένες συμβάσεις για προμήθειες υλικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο φάκελο της δικογραφίας που θα σχηματίσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Αντώνης Ελευθεριάνος ,στον οποίο ανατέθηκε η διενέργεια της έρευνας, θα προστεθούν και οι πρόσφατες καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλος ,ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είχε υποστηρίξει ότι « όσα γίνονται στη δημόσια υγεία αποτελούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ενα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά ».
Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν και ποια συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα , που συνδέονται με τέτοιες συμβάσεις και προμήθειες σε δημόσια νοσοκομεία, έχουν ενδεχομένως διαπράξει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Σε μία τέτοια περίπτωση οι κατηγορίες θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα απαγγελθούν σε συνδυασμό με το νόμο 1608/1950 «περί καταχραστών του δημοσίου» σε όσα πρόσωπα με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ζημίωσαν τελικά τα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Ο εισαγγελικός λειτουργός σε πρώτο στάδιο θα συγκεντρώσει όλα τα επίμαχα δημοσιεύματα τα οποία και θα μελετήσει πριν αρχίσει να εξετάζει μάρτυρες ,αλλά και συμβάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο της ποινικής του έρευνας, ώστε να καταλήξει στον κατάλογο των προσώπων που θα εξεταστούν ως μάρτυρες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου