ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση στο λιμάνι

▅Ανδρες του Λιμενικού (φωτό) παρεμβαίνουν να χωρίσουν επιβάτες και απεργούς του ΠΑΜΕ  που συμπλέκονται μπροστά στον καταπέλτη του «Χάισπιντ 4». Υπενθυμίζεται ότι προχθές  λόγω της κινητοποίησης των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον δεν  εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα νησιά του  Αργοσαρωνικού. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση μεταξύ απεργών και επιβατών,  όταν οι τελευταίοι απαίτησαν να επιβιβαστούν στα πλοία, καθώς οι εταιρείες με ανακοινώσεις τούς είχαν καταστήσει σαφές ότι τα δρομολόγια επρόκειτο να γίνουν κανονικά, μετά  την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που είχε κρίνει παράνομη την απεργία

Σκληραίνει η κόντρα στο λιμάνι του Πειραιά. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη προς δύο κατευθύνσεις αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες λιμενικών αλλά και συνδικαλιστών. Συνεχίστηκε στο μεταξύ και χθες η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΚΚΕ, ενώ ιδιαίτερα καταγγελτικός και για τις δύο πλευρές εμφανίστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Από την Εισαγγελία έγινε γνωστό πως διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκ μέρους των υπευθύνων του Λιμενικού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της τάξης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ή αν υπήρξε ολιγωρία των λιμενικών. Σε μια τέτοια περίπτωση το επόμενο βήμα της Εισαγγελίας θα είναι η άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή από προχθές το βράδυ να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να συλληφθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων που προχώρησαν σε απεργία, παρά την αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Η εισαγγελική εντολή είναι αποτέλεσμα της μήνυσης που κατατέθηκε εκ μέρους της Ενωσης Ακτοπλόων που ζητούσαν από τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη λειτουργία του λιμανιού.

Δηλώσεις πολλών μποφόρ
«Ελπίζουμε και αυτή είναι η προσδοκία μας ότι θα σταματήσει το ΚΚΕ να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας τελικά όχι την νομιμότητα, αλλά το συμφέρον του απλού πολίτη» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Για τρομοκρατική και συκοφαντική επίθεση έκανε λόγο το ΚΚΕ, αναφέροντας πως «οι συκοφαντίες και οι απειλές στρέφονται κατά των εργαζομένων για να αποδεχθούν το Μνημόνιο». Αιχμές για τη στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφησε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας πως «ο νόμος πρέπει να τηρείται».

«Ανυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό, μείωση εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας θα είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα του προχθεσινού νέου αποκλεισμού του λιμανιού του Πειραιά από ολιγάριθμους εκπροσώπους συγκεκριμένου κομματικού χώρου», προειδοποιεί ο ΣΕΤΕ. Εξάλλου με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή του, ο ΣΕΤΕ κάλεσε χθες την κυβέρνηση «να εφαρμόζει τους νόμους και γενικά να πράττει τα δέοντα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της οικονομίας».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας (ΗΑΤΤΑ) επισημαίνουν ότι «η χώρα και ο ελληνικός τουρισμός αιφνιδιάζονται κάθε μέρα από απεργίες και καταλήψεις» και προσθέτουν: «Τον τελευταίο καιρό, ενώ όλοι οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού αγωνίζονται να τον κρατήσουν όρθιο, βλέπουν την Πολιτεία όχι μόνο να παρακολουθεί αμέτοχη, αλλά και να επιτρέπει τη διαιώνιση ενός απίστευτου χάους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Η συνεχής και συστηματική προσπάθεια «οργανωμένων κομματικών μειοψηφιών να πλήξουν την ελληνική οικονομία καταφέρνοντας αλλεπάλληλα χτυπήματα κατά του τουρισμού», τονίζει πάντα ο ΣΕΤΕ, «βρίσκει αντίθετους όχι μόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και την κοινωνία ολόκληρη».

τ.ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου