ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Την πλήρωσε μόνο ο κυβερνήτης

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ δεν αποδίδονται ευθύνες σε άλλους αξιωματικούς του ΓΕΝ για  το πάρτι στο Αβέρωφ, πέραν του διευθυντή του πλωτού μουσείου που απολύθηκε αμέσως. Στο πόρισμα γίνεται λόγος για παραπλάνηση του ΓΕΝ από τη διοργανώτρια εταιρία
Όπως πάντα  στην Ελλάδα, την νύφη την πληρώνει…ένας και
συνήθως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Αυτό συνέβη και στην υπόθεση «Αβέρωφ» όπου σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής του Πολεμικού Ναυτικού δεν καταλογίζονται ευθύνες σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του όπλου.
Άρα μοναδικός  υπεύθυνος θεωρείται ο αποπεμφθείς  κυβερνήτης του πλωτού μουσείου αρχιπλοίαρχος  εξ εφεδρείας Ευάγγελος Γαβαλάς  ο οποίος απολύθηκε πάραυτα όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες του  γαμήλιου πάρτι στο ιστορικό θωρηκτό.
Ωστόσο, πέρα από  τις ευθύνες του κυβερνήτη που όχι μόνο δεν εμπόδισε αλλά και συμμετείχε στην κοσμική εκδήλωση, φαίνεται ότι υπάρχει ατιμωρησία για τους αξιωματικούς που ενέκριναν την αίτηση της εφοπλιστικής οικογένειας Πατίτσα και εξέδωσαν την άδεια για την παραχώρηση του πλοίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα συντάχθηκε με το σκεπτικό ότι το Πολεμικό Ναυτικό παραπλανήθηκε  από τη διοργανώτρια εταιρία «Atlas Maritime» η οποία ζήτησε το θωρηκτό για την τελετή λήξης των «Ποσειδωνίων» και ως εκ τούτου κανείς δεν είχε γνώση για το τι θα συνέβαινε.
Όμως τα προσκλητήρια που τελικώς εξέδωσε η εταιρία  και που αποκάλυψε η εφημερίδα  «Αυριανή» έκαναν σαφώς λόγο για  τρίωρο ψυχαγωγικό πρόγραμμα οπότε  κάποιοι στο ΓΕΝ γνώριζαν πολύ καλά για τις προθέσεις της  οικογένειας Πατίτσα.
Προκαλεί δε απορία πως είναι δυνατόν να την πληρώνει μόνο ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς, ο αρχιπλοίαρχος Γαβαλάς, και να μένουν ατιμώρητοι οι αξιωματικοί που –έστω με την αμέλειά τους – έδωσαν τις σχετικές άδειες και επέτρεψαν να μετατραπεί το πλοίο-σύμβολο σε χώρο μια κακόγουστης γαμήλιας δεξίωσης.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου