ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τρόφιμα δηλητήριο

http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=47455&stc=1&d=1261065100Δεν "παίζει" με την υγεία του καταναλωτή το υπουργείο! Αυτό το μήνυμα έστειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή μετά το μπλόκο σε εκατοντάδες τόνους ακατάλληλων προϊόντων.

Ούτε έναν ούτε ούτε δύο αλλά ούτε πέντε... 203 ολόκληρους τόνους ακατάλληλων τροφίμων ανακάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια φυσικά και απαγόρευσαν την εισαγωγή τους στη χώρα μας.    
Με αφορμή το γεγονός, η αρμόδια υπουργός δήλωσε ότι η προσπάθεια για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα συνεχίζεται και ότι η υγεία των καταναλωτών δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να διακυβεύεται στο βωμό του εύκολου κέρδους.
Τα τρόφιμα που κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορεύτηκε η εισαγωγή τους είναι:
1. 8,3 τόνοι κατεψυγμένες γαρίδες, προέλευσης Ινδίας, εξαιτίας εύρεσης χλωραμφενικόλης.
2. 80 τόνοι σταφίδες, προέλευσης Κίνας, εξαιτίας εύρεσης εντόμων στις αποθήκες και ελλιπούς σήμανσης ως προς τον τόπο καταγωγής.
3. 11,8 τόνοι πεπόνια, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας εύρεσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
4. 20 τόνοι αμύγδαλα με κέλυφος, προέλευσης ΗΠΑ, εξαιτίας εύρεσης αφλατοξινών.
5. 25 τόνοι φυστίκια με κέλυφος, προέλευσης Ιράν, επίσης εξαιτίας εύρεσης αφλατοξινών.
6. 19,5 τόνοι αραχίδες χωρίς κέλυφος, προέλευσης Κίνας, για τον ίδιο λόγο.
7. 2,1 τόνοι αμπελόφυλλα σε άλμη, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας εύρεσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
8. 2,9 τόνοι καρποί Egusi, προέλευσης Νιγηρίας, εξαιτίας εύρεσης αφλατοξινών.
9. 4 τόνοι καρποί Ogbono, προέλευσης Νιγηρίας, εξαιτίας εύρεσης αφλατοξινών.
10. 20 τόνοι αχλάδια, προέλευσης Αργεντινής, εξαιτίας εύρεσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
11. 10 τόνοι αποξηραμένα βερύκοκα, προέλευσης Τουρκίας, εξαιτίας της παρουσίας θειωδών σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των ανωτάτων επιτρεπτών ορίων.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου