ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
Ο αναπηρικός κόσμος, μέσα στην αγνότητα που αφειδώς του προσφέρει η φτώχεια του, πίστευε ότι τα σκληρά μέτρα περιστολής, των πολυτελών δαπανών αφορούσαν όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους.


Πρώτον, γιατί ο ίδιος συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια του Έθνους, αποδεχόμενος την αύξηση στο ΦΠΑ από 19% στο 21%, την αύξηση στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα και φυσικά, και τον 14ο μισθό, που έμπαινε στο οικογενειακό ταμείο, από τον ίδιο ή τα μέλη της οικογένειάς του. Ακόμη, γιατί και το περίφημα "αναπηρικό του επίδομα" που δίδεται για να καλύψει τις δαπάνες που προκαλεί η αναπηρία του, συνεχίζει να αντιστοιχεί στο 50% των πραγματικών αναπηρικών του αναγκών.
Επομένως, όλα αυτά αφορούσαν "τους προνομιούχους" και όχι τον ίδιο, που παρά τις δυσκολίες του, ισοτίμως συμμετείχε στις επιβαρύνσεις των έμμεσων φόρων!
Αλλά, "άλλα τα ΑμεΑ βούλονται, άλλα το υπουργείο οικονομικών κελεύει"
Έτσι, με έκπληξη και αγανάκτηση, μάθαμε και
διαβάσαμε, ότι στο Ν.3822/15-3-2010, που ψηφίστηκε με τη μορφή του "κατεπείγοντος" (σε δύο νύχτες), το άρθρο 17(ΦΕΚ 40Α), ορίζει ότι, τα αναπηρικά μας αυτοκίνητα ανήκουν στα "είδη φόρου πολυτελείας"!!
Μάλιστα, επειδή τα αυτοκίνητα των εχόντων βαριά κινητική αναπηρία, απαιτούν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, για να μπορεί να διασκευαστεί σε χειροκίνητη οδήγηση και με μεγάλο πορτμπαγκάζ για την αποθήκευση του αναπηρικού αμαξιδίου μας, οδηγούνται στην αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, η τιμή των οποίων είναι υψηλή και ο προβλεπόμενος φόρος πολυτελείας, είναι το 30% της αξίας του αυτοκινήτου. Αλλά, πλέον, ποιος μπορεί να τα διαθέσει;
Επομένως ξαναγυρίζουμε στην αρχή του 20ου αιώνα όπου τα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων, κοινώς Άσυλα είχαν υψηλή...αποστολή. Αρα και βουλιάζουμε και δεν αλλάζουμε
!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου