ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σε ελεύθερη πτώση κυβέρνηση και πρωθυπουργός

Κατάσταση χάους επικρατεί στην κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας βλέπουν τη δυναμική των περίπου δέκα μονάδων που τους έδωσε η εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου να εξανεμίζεται σε χρόνο ρεκόρ. Από τη μία οι παλινωδίες της σε σχέση με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά και η αδυναμία της να βάλει "κόκκινες γραμμές" υπέρ των κοινωνικών ομάδων που θίγονται σημαντικά και από την άλλη το πρωτοφανές φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έδωσαν ισχυρό πλήγμα στην, ήδη, "στραπατσαρισμένη" εικόνα της κυβέρνησης, τόσο από τους χειρισμούς της στην οικονομία κατά τους προηγούμενους μήνες, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στα νέα μέτρα και στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ, όσο και από τις αδυναμίες πολλών υπουργών να προωθήσουν πολιτικές απαραίτητες στη δεδομένη κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η στήριξη της γεωργίας κ.λπ.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες με μετρήσεις -κρυφές και φανερές- που καταγράφουν σημαντική μείωση της "ψαλίδας" με τη Νέα Δημοκρατία και, το σημαντικότερο για το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν μεγάλο πλήγμα στην προσωπική εικόνα του πρωθυπουργού.
Τροχιά ελεύθερης πτώσης, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, καταγράφεται και για τη δημοτικότητα κορυφαίων υπουργών που πρωταγωνιστούν στις τελευταίες εξελίξεις, σπρώχνοντας όλο το κυβερνητικό "στρατόπεδο" σε κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης".
Εν μέσω του κλίματος αυτού, οι ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο Βουλής και κομματικού μηχανισμού, εμφανίζονται πλέον ιδιαίτερα εύθραυστες, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του πολλά, άκρως ανησυχητικά φαινόμενα, για την πορεία και τη συνοχή του, όπως η πρόσφατη "φυγάδευση" του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου στην Ιπποκράτους από αστυνομικούς, εξαιτίας λεκτικής, έντονης και προσβλητικής, επίθεσης που δέχτηκε από "πράσινους" συνδικαλιστές όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης ή τις σχεδόν καθημερινές αψιμαχίες από τα έδρανα της Βουλής μεταξύ υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών.
Η κατάσταση, όπως λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, "έχει χτυπήσει κόκκινο" και πλέον όλοι αγωνιούν για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησής του μέσα από έναν εντυπωσιακό ανασχηματισμό, μέσα στις επόμενες ημέρες. Ήδη, οι πιέσεις που δέχεται από βουλευτές για το θέμα αυτό είναι πλέον ισχυρές, ενώ και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως θα χρειαστεί να "θυσιάσει" ακόμα και μέλη της κυβέρνησης που έχουν ευθεία αναφορά στον ίδιο, αλλά δεν έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στα καθήκοντά τους.
Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να αφορούν ιδιαίτερα τα πρόσωπα που "πρωταγωνίστησαν" στις αλλαγές που έχουν, ήδη, γίνει ή δρομολογούνται, όπως οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδος. Ερωτηματικό, παραμένει όμως το αν τελικώς ο κ. Παπανδρέου τους αναβαθμίσει για το ότι δε δίστασαν να συνδέσουν το όνομά τους με αλλαγές που τους μετέτρεψαν σε "κόκκινο πανί" για την κοινωνία ή θα τους καρατομήσει επιδεικτικά, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.
Πέραν των αλλαγών σε αυτό το επίπεδο, με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του κ. Παπανδρέου σε σχέση με κορυφαία στελέχη, τα οποία έστω και διακριτικά έχουν προσπαθήσει τους τελευταίους μήνες να μην ταυτιστούν απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης. Σε αυτή την κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ συγκυρία, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα αναβαθμίσει κυβερνητικά στελέχη που μπορεί μελλοντικά να τα βρει απέναντί του, δεδομένου ότι ήδη η εικόνα της κυβέρνησης είναι φθαρμένη σημαντικά και οι επόμενες πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες…

α.τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου