ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Την βίαζε επί χρόνια


Το κοινοβούλιο της Καλιφόρνιας ενέκρινε σήμερα τη χορήγηση αποζημίωσης, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Τζέισι Ντάγκαρντ, μια γυναίκα που είχε απαχθεί όταν ήταν παιδί και κρατήθηκε επί 18 χρόνια από τον απαγωγέα της μέχρι την απελευθέρωσή της, τον περασμένο Αύγουστο.
Η πρόταση αποζημίωσης της Ντάγκαρντ, που σήμερα είναι 30 ετών, έγινε από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας αλλά για να υλοποιηθεί θα πρέπει να επικυρωθεί και από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
Ο Φίλιπ Γκαρίντο, ο άνδρας που απήγαγε και βίαζε επί χρόνια την Ντάγκαρντ, ήταν υπό δικαστική επίβλεψη (είχε καταδικαστεί για βιασμό τη δεκαετία του 1970) καθ' όλο το διάστημα που κρατούσε ομήρους τη νεαρή γυναίκα και τις δύο κόρες που απέκτησε. Οι αρχές όμως δεν εντόπισαν ποτέ τη νεαρή και τα παιδιά της που κρατούνταν σε αυτοσχέδιες καλύβες, στο βάθος του κήπου του δράστη.
Η Ντάγκαρντ δεν μπορεί να προσάγει στη δικαιοσύνη το σωφρονιστικό σύστημα της Καλιφόρνιας, όμως η περίπτωσή της είναι "μοναδική και τραγική", σημειώνει το κείμενο της απόφασης, κυρίως επειδή οι πολιτειακές αρχές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Γκαρίντο.
Η Τζέισι Ντάγκαρντ ήταν 11 ετών όταν απήχθη από το σπίτι της, στο Σάουθ Λέικ Τάχο, ένα μικρό χωριό της Καλιφόρνιας. Ο Γκαρίντο και η σύζυγός του συνελήφθησαν μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Η νεαρή γυναίκα προσπαθεί τώρα να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή. Έβγαλε δίπλωμα οδήγησης και συνεχίζει το σχολείο ελπίζοντας να μπει στο πανεπιστήμιο.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου