ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ
"Τη Λιβύη ετοιμάζονται να επισκεφθούν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας, Σπύρος Κουβέλης, για να προωθήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών που υπέγραψε η Ελλάδα, πριν από ένα, περίπου, μήνα με τη χώρα του Μουαμάρ Καντάφι.



Πρόκειται για πολύ σημαντικές συμφωνίες, οι οποίες θα φέρουν πολλά χρήματα στη χώρα (?), υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν. Ακριβώς σε αυτό σκοπεύει η επίσκεψη των δύο κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το θέμα που ανέλαβαν να προωθήσουν είναι ενεργειακό και αφορά στη σύνδεση μέσω καλωδίου της Ελλάδας με τη Λιβύη. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Λιβύη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε στον Καντάφι ένα θέμα το οποίο δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο των συμφωνιών. Αυτό της τροφοδοσίας της Ελλάδας με ηλεκτρική ενέργεια από τη Λιβύη.

Πως θα γίνει αυτό; (ξεπούλημα μήπως όσο-όσο?) Στην περιοχή της Σαχάρας και εντός των συνόρων της Λιβύης, εξελίσσεται ένα μεγάλο ενεργειακό πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας, σε ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόταση Παπανδρέου η οποία έγινε δεκτή από τον Καντάφι, αλλά δεν περιελήφθη στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες, λόγω του ότι δεν είχε γίνει η σχετική επεξεργασία, αφορά στην πόντιση καλωδίου το οποίο θα συνδέει τη Λιβύη με την Κρήτη και τον Αστακό, ενώ την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσουν και δύο αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσει και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, ο οποίος μπορεί να γίνει ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη. Η τροφοδοσία της Ευρώπης με ενέργεια από Λιβυκές πηγές με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών. Από τον Αστακό οι αγωγοί θα φθάνουν στην Ιταλία και από εκεί θα διακλαδώνονται προς τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες."


Aπό το i-reporter gr

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος είπε...

    ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΡΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΒΡΟΜΟΜΟΥΝΟ ΓΑΠ
    04 Ιουλίου 2010 12:59 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΠΥΤΙΡΙΔΑ ΜΩΡΗ ΜΠΑΛΙΟΜΟΥΝΑΡΑ ΓΑΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΥΦΑΛΑ ΣΙΩΝΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή