ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κατέλαβαν το μενού

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, του οποίου οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν στο προσωπικό ότι θα το κλείσουν, διαχειρίζεται πλέον από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και προσφέρουν στους πελάτες ακόμη και έκπτωση 30%
Δύο βδομάδες πριν οι εργαζόμενοι του εστιατορίου "Barθelonica" πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, οι ιδιοκτήτες τους δήλωσαν ότι η επιχείρηση δεν πάει καλά και ότι θα κλείσει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες με την πιθανότητα να μην ξανανοίξει ποτέ.
Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναλάβουν από τις 7 Ιουνίου την αυτοδιαχείριση του εστιατορίου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μη μείνουν χωρίς δουλειά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο εστιατόριο, που εδρεύει στην οδό Βενιζέλου (Στοά Ρογκότη), οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν επίσης στο προσωπικό ότι θα απολυόταν άμεσα, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν τον Οκτώβριο, αν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
"Το εστιατόριο Barθelonica θα το διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι με την γενική συνέλευσή μας. Οι αποφάσεις για την λειτουργία του θα παίρνονται με πλειοψηφία και όλοι οι συνάδελφοι θα τις εφαρμόζουμε. Ότι περισσεύει από τα έσοδα αφού αφαιρεθούν τα έξοδα, θα μοιράζονται ισότιμα σε όλους τους συναδέλφους. Όλοι οι συνάδελφοι θα δουλεύουμε τις ίδιες ώρες εργασίας στις ίδιες θέσεις εργασίας που ήμασταν και πριν.
Επιπλέον αποφασίσαμε να προσφέρουμε 30% έκπτωση σε όλους τους πελάτες του εστιατορίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης να μας στηρίξουν ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια να σώσουμε τις δουλειές μας για να μην πεταχτούμε στην ανεργία και την εξαθλίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου