ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Παραπομπή σε Προανακριτική για 5 πρώην υπουργούς της ΝΔ





Την παραπομπή πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, παραπέμπονται οι κ.κ. Μπασιάκος Δούκας, Κοντός, Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του Κώστα Κιλτίδη. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα έκανε λόγο για ειλημμένη πολιτική απόφαση.

Ο κ. Ρουσόπουλος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία στο σκάνδαλο και επέλεξε να μην λάβει το λόγο στη Βουλή, αλλά να απαντήσει με υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει ότι «φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ήδη ειλημμένη πολιτική απόφαση». Με υπόμνημα απάντησε και ο Αλέξανδρος Κοντός, στο οποίο αναφέρει ότι «η συζήτηση κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων».Αλλά και όσοι «γαλάζιοι» υπουργοί επέλεξαν να λάβουν το λόγο, υπεραμύνθηκαν της αθωότητάς τους, λέγοντας ότι είναι «θύματα» πολιτικής δίωξης. Ο Γιώργος Βουλγαράκης είπε ότι «δεν απευθύνομαι σε σας ως ένοχος, γιατί νομίζω έχετε καταλάβει, ότι δεν έχω σχέση με την υπόθεση».

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί την πολιτική σκοπιμότητα της δίωξης πολιτικών αντιπάλων». Ο Πέτρος Δούκας υποστήριξε, ότι «δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας, που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου». Άκρως συναισθηματικό τόνο είχε η ομιλία Κιλτίδη, ο οποίος απέφυγε την τελευταία στιγμή την παραπομπή, καθώς υπέρ τάχθηκαν μόνο 49 συνάδελφοι του. Η Προανακριτική Επιτροπή πιάνει αμέσως δουλειά και αναμένεται να παραδώσει το πόρισμα της την 1η Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου