ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οι Τούρκοι ψάχνουν ΤΩΡΑ στο Αιγαίο, το πετρέλαιο που "δεν υπάρχει" κ.Πάγκαλε;;

   Για την παρουσία τουρκικού ωκεανογραφικού έξω από τη Σαμοθράκη, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε:  "Εντοπίστηκε το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος Τσεσμέ στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τα σήματα του ναυτικού κώδικα που ανήρτησε χθες, το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες. Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

  Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"
  Ο κ. εκπρόσωπος γνωστοποίησε ακόμη ότι τα δύο αρμόδια υπουργεία έχουν προβεί σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του πλοίου.
  Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ... ησύχασα! Τουλάχιστον ΚΑΠΟΙΟΣ από την ελληνική κυβέρνηση πήρε χαμπάρι ότι ένα τουρκικό ωκεανογραφικό "κόβει βόλτες" στην υφαλοκρηπίδα μας! Και επειδή "εμείς αυτά δεν τα σηκώνουμε" έγινε και διάβημα!! Σας ενημέρωνω για να κοιμηθείτε ήσυχοι απόψε! Οι Τούρκοι θα κάνουν μέρες να συνέλθουν από τέτοια πυγμή και αποφασιστικότητα!
12.10 μ.μ. Το χρονικό της υπόθεσης

Τις τελευταίες ώρες ενημερώνομαι για μία άκρως προκλητική παρουσία των Τούρκων έξω από τη Σαμοθράκη! Οι νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το συμβάν είναι υπαρκτό, με το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αρκείται στην καταγραφή των κινήσεων των τούρκων και την "διακριτική παρακολουθησή τους", από την ελληνική κανονιοφόρο  "Πολεμιστής".
  Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το Τσεσμέ είναι υδρογραφικό και εντοπίστηκε στις 5:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, να κινείται ανοικτά της Σαμοθράκης. Οι στρατιωτικές πηγές επιμένουν ότι κινείται σε διεθνή ύδατα και δεν έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς και ότι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζει να πλεέι στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης  και των ακτών της Θράκης. Το άκρως ενδιαφέρον, είναι ότι ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας φέρεται να μην γνωρίζει τίποτα για τον χαρακτήρα της αποστολής του Τσεσμέ. 
10.00 π.μ. Οι Τούρκοι ψάχνουν ΤΩΡΑ στο Αιγαίο, το πετρέλαιο που "δεν υπάρχει" κ.Πάγκαλε;;
 Λόγω της χθεσινής απεργίας των δημοσιογράφων - εν μέσω Γενικής Απεργίας όπως πάντα!-, δεν εχω ολοκληρώσει το σχετικό ρεπορτάζ. Οι πληροφορίες μιλούν για το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ, το οποίο πραγματοποιεί πετρελαϊκές έρευνες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!
  Μία περιοχή , 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης, που έχει για ΟΛΟΥΣ "υψηλό ενδιαφέρον" για πετρελαϊκή έρευνα και πιθανά κοιτάσματα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
  Σας θυμίζω την ειρωνική αντιμετώπιση που έτυχαν οι αποκαλύψεις της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος" από τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κ. Θεόδωρο Πάγκαλοι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. αντιπρόεδρος είχε αποκαλέσει μυθεύματα και προϊόντα φαντασίας μιας εκπομπής που λέγεται "Οι Πύλες του μυστηρίου", τα περι κοιτασμάτων πετρελαίου. 
 Στη συνέχεια βέβαια, είχε εξαγγείλει τη δημιουργία φορέα, για την έρευνα των... ανύπαρκτων κοιτάσματων! Αν οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αληθεύουν, τότε οι γείτονες Τούρκοι, αποδείχτηκαν -για ακόμη μία φορά- πιο γρήγοροι από εμάς στην "αναζήτηση"!
  Ίσως να παρακολουθούν φανατικά τις... "Πύλες του μυστηρίου", την ώρα που εμείς οι "πολιτισμένοι" προωθούμε πολιτικές τύπου Δραγώνα στα ελληνοτουρκικά! Και γράφουμε "αυθορμήτως" άρρωστα από "Ιούς" άρθρα, εναντίον των "εθνικιστών" δημοσιογράφων που τολμούν -οι ανόητοι!- να χαλάσουν την ωραία ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών!
  Μόλις έχω κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσω! Ελπίζω, ότι είναι λάθος ΟΛΕΣ οι πληροφορίες! Ελπίζω ότι το τούρκικο σκάφος ΔΕΝ έχει εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ελπίζω ότι οι τούρκοι δεν μας πιάσανε -πάλι- στον ύπνο στο θέμα των πετρελαίων. Ελπίζω, ότι όταν... ξυπνήσουμε δεν θα έχει "δέσει" το τούρκικο ωκεανογραφικό στο λιμάνι της Σαμοθράκης, οπότε θα είμαστε "μια ωραία ατμόσφαιρα" που έλεγε και ο συγχωρεμένος Ηλιόπουλος! Που παρά το τεράστιο ταλέντο του, μοιάζει να ωχριά μπροστα στην κωμική φλέβα κάποιων ελλήνων πολιτικών !

Κώστας Χαρδαβέλλας

Υ.Γ Δείτε την απάντηση του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της ελληνικής κυβέρνησης κ.Πάγκαλου στο ελληνικό κοινοβούλιο, για το αν υπάρχουν ή όχι πετρέλαια στο Αιγαίο!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου