ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μαζεύουν τα περί μηχανισμού χρεοκοπίας

Μαζεύουν τα περί μηχανισμού χρεοκοπίαςΑυτή τη διευκρινιστική απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, θέλοντας να διασκεδάσει τις ερμηνείες που αποδόθηκαν σε δηλώσεις του Επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων, προς τη γερμανική εφημερίδα  Handelsblatt.


«Δε συνιστά επιλογή της Κομισιόν η αναδιάρθρωση του χρέους ή η ελεγχόμενη χρεοκοπία, ούτε της Ελλάδας ούτε άλλης χώρας - μέλους της Ένωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ύστερα από τις εμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του Επιτρόπου.

Ο κ. Αλταφάζ  επέμεινε ότι ο κ. Ρεν ήταν πολύ σαφής στις απαντήσεις του και χαρακτήρισε  ξεκάθαρες τις προτάσεις της Επιτροπής για την επιβολή κυρώσεων στις χώρες που συστηματικά δε σέβονται τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας.
«Αυτή η επιλογή» (σ.σ: για ελεγχόμενη χρεοκοπία), είπε κατηγορηματικά ο ίδιος ο κ. Αλταφάζ, «δε συνιστά επιλογή της Κομισιόν και του Επιτρόπου κ. Ρεν». 

Προς επίρρωση του επιχειρήματός του ο κ. Αλταφάζ ανέφερε ότι και ο κ. Ρεν κατά την πρόσφατη συζήτηση στην κοινοτική «Ομάδα Δράσης», είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν διάκειται ευνοϊκά στην ιδέα  ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης του χρέους ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας μιας χώρας - μέλους.
Οι σχετικές προτάσεις της Κομισιόν, συνέχισε ο εκπρόσωπος, δε στοχεύουν στην εισαγωγή ενός συστήματος ελεγχόμενης χρεοκοπίας αλλά σε αλλαγές στη λειτουργία του Συμφώνου Σταθερότητας και στην θεσμοθέτηση νέων, αυστηρότερων κυρώσεων.
Και ο κ. Αλταφάζ συνέχισε: Ο κ. Ρεν ήταν σαφής στη συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα, όταν του τέθηκε το σχετικό ερώτημα αν είναι υπέρ της θεσμοθέτησης της ελεγχόμενης χρεοκοπίας: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία» απάντησε.
Και τούτο διότι ελάχιστες ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε παρουσιάσει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Κομισιόν για τις κυρώσεις προς τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες. Ούτε σε αυτές ούτε στις δημόσιες δηλώσεις του είχε κάνει την παραμικρή νύξη για  νομοθετική ρύθμιση της αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών - μελών.
Οι δηλώσεις Ρεν
Στη συνέντευξή του, ο κ. Ρεν, φάνηκε για πρώτη φορά να προχωρεί στη γερμανική άποψη περί αναγκαιότητας της δημιουργίας ενός μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης. Ο Επίτροπος άφησε ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης ενός τέτοιου μηχανισμού, δηλώνοντας ότι δεν αντιτίθεται σε παλαιότερη σχετική πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ο υπουργός Οικονομικών τον κρίνει (σ.σ: τον μηχανισμό) αναγκαίο και απαιτεί γι' αυτόν το λόγο τη διαδικασία μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ανέφερε ο Ρεν και συμπλήρωσε: «Ωστόσο για να γίνει αυτό η ΕΕ θα πρέπει να τροποποιήσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο». Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος είναι ριζικά αντίθετος σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο κ. Ρεν απάντησε: «Δεν είπα αυτό. Επικεντρώνομαι όμως  σε αλλαγές που μπορούν να γίνουν χωρίς τροποποίηση της Συνθήκης».
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου