ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αυτοκίνητα που κινούνται με... αέρα αντί για βενζίνη!!!

  Κάποιος κύριος με το όνομα Guy Negre (Γκι Νέγκρ), μηχανολόγος μηχανικός, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο project με την ονομασία MDI. Η καριέρα του ξεκίνησε από την φόρμουλα 1 κατασκευάζοντας κινητήρες υψηλής απόδοσης.

 Στην δεκαετία του 80 είχε κατασκευάσει μία μονάδα που έδινε 125HP στις 11000rpm και χρησιμοποιήθηκε σε κινητήρες 3.5λίτρων W12 για τους αγώνες. Από τότε έχει σχεδιάσει περίπου 100 μηχανές εσωτερικής καύσης. Το 1991 δημιούργησε την εταιρεία MDI επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη μηχανών με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Για να το πετύχει στράφηκε σε καύσιμα πιο οικολογικά για το περιβάλλον. Έτσι σκέφτηκε ότι το μόνο καύσιμο που δεν θα μόλυνε τον αέρα, ήταν ο ίδιος ο αέρας και ανέπτυξε τον κινητήρα που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα.
 Ο αέρας,που είναι αποθηκευμένος σε μπουκάλες με πίεση 400bar, αποσυμπιέζεται με δύναμη πιέζοντας τα έμβολα του κινητήρα. Η γκάμα των μοντέλων της MDI περιλαμβάνει το πιο μικρό αυτοκίνητο για την πόλη AIRPod με χωρητικότητα 3 θέσεων (2 ενήλικες και 1 παιδί), αυτονομία 140-200 Km και μέγιστη ταχύτητα 80Km/h.Το κόστος του είναι από 6000–7000 ευρώ. Τα πρώτα AIRPod πουλήθηκαν στις αρχές του 2010 στην AirFrance και στην KLM.
 Υπάρχουν επίσης μοντέλα οικογενειακά για μεγάλες αποστάσεις, με αυτονομία μέχρι και 1000 Km, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ανατροφοδοσίας αέρα την ώρα του ταξιδιού με την βοήθεια ενός συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης με εκπομπές CO2 μικρότερο των 50gr/Km. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 130Km/h και κοστίζει 13000–16000 ευρώ. Ο συμβατικός κινητήρας δεν χρησιμοποιείται για την μετάδοση κίνησης, αλλά για την θέρμανση του συμπιεσμένου αέρα πριν αυτός εκτονωθεί στα έμβολα. Η παραγωγική γραμμή της εταιρείας κατασκευάζει αυτοκίνητα κάθε 30min, χρησιμοποιώντας μη συμβατικές μεθόδους με τις σημερινές αυτοκινητοβιομηχανίες.
 Η τεχνολογία Σταθμός γεμίσματος. Εξωτερικός σταθμός. Ο σταθμός είναι ένας αεροσυμπιεστή,ς που αποτελείται από μία μπουκάλα πίεσης 400 bar. Ο χρόνος γεμίσματος κυμαίνεται μεταξύ 1-3 λεπτών, ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου.Ο σταθμός έχει δυνατότητα να λειτουργήσει και με ανανεώσιμες και μπορεί να είναι εξωτερικός ή εσωτερικά του αυτοκινήτου.
  Εσωτερικός σταθμός. Ο εσωτερικός σταθμός λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα από το τοπικό δίκτυο, ενώ κατά την διάρκεια του ταξιδιού εκμεταλλεύεται την πέδηση και το σύστημα επιβράδυνσης για να παράγει ρεύμα και να λειτουργεί αυτόνομα γεμίζοντας τις μπουκάλες του αυτοκινήτου. Ο χρόνος γεμίσματος κυμαίνεται από 1h30min-4h30min, ανάλογα με το μοντέλο.
 

1 σχόλιο: