Μέχρις ότου γέννησε το γιο της τον πρωτότοκο και τον ονόμασε ... από τρία και μόνο πρόσωπα, ήτοι την Μαριάμ, τον Ιωσήφ και τον Ιησού (Λουκ.
Γι' αυτό και πήγαν τον Ιησού στον Εβραϊκό ναό ,σύμφωνα με τους εβραϊκούς κανόνες οι γονείς πήγαιναν τον πρωτότοκο γιο!! 
alt


alt
Είχε αδέλφια ο Ιησούς? 
Εσφαλμένες αντιλήψεις για τους αδελφούς του Ιησού
  * Σύμφωνα με το βιβλίο Εκκλησιαστική Ιστορία, του καθηγητή Β. Στεφανίδη, οι απολογητές Τατιανός και Τερτυλλιανός που έζησαν το 2ο και τον 3ο αιώνα δέχονταν ότι οι αδελφοί του Ιησού ήταν σαρκικοί αδελφοί του.
Ναι, είχε τουλάχιστον έξι αδέλφια. Μεταξύ αυτών τον Ιάκωβο, τον Ιωσήφ, τον Σίμωνα, τον Ιούδα και τουλάχιστον δύο αδελφές. (Ματθαίος 13:54-56‡ Μάρκος 6:3) Τα αδέλφια του Ιησού ήταν βιολογικά παιδιά της μητέρας του, της Μαρίας, και του συζύγου της, του Ιωσήφ. (Ματθαίος 1:25) Η Αγία Γραφή αποκαλεί τον Ιησού «πρωτότοκο» της Μαρίας, κάτι που υποδηλώνει ότι η Μαρία έκανε και άλλα παιδιά.Λουκάς 2:7.
Προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψη ότι η Μαρία ήταν αειπάρθενος, δηλαδή ότι παρέμεινε παρθένα σε όλη της τη ζωή, μερικοί εξηγούν με διάφορους τρόπους τη λέξη «αδελφοί». Για παράδειγμα, κάποιοι πιστεύουν ότι οι αδελφοί του Ιησού ήταν στην πραγματικότητα γιοι του Ιωσήφ από προηγούμενο γάμο. Ωστόσο, η Αγία Γραφή δείχνει ότι ο Ιησούς ήταν αυτός που κληρονόμησε το νόμιμο δικαίωμα να γίνει βασιλιάς σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δοθεί στον Δαβίδ. (2 Σαμουήλ 7:12, 13‡ Λουκάς 1:32
Αν ο Ιωσήφ είχε γιους μεγαλύτερους από τον Ιησού, νόμιμος κληρονόμος του θα ήταν ο πρώτος από εκείνους τους γιους.
Θα μπορούσε η λέξη «αδελφοί» να εννοεί τους μαθητές του Ιησού, δηλαδή τους πνευματικούς αδελφούς του; Όχι, επειδή η Αγία Γραφή λέει ότι για κάποιο διάστημα "οι αδελφοί του δεν ασκούσαν πίστη σε αυτόν". (Ιωάννης 7:5) Η Γραφή κάνει διάκριση ανάμεσα στους αδελφούς του Ιησού και στους μαθητές του.Ιωάννης 2:12.
Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, οι αδελφοί του Ιησού ήταν ξαδέλφια του. Ωστόσο, οι Ελληνικές Γραφές χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις για να προσδιορίσουν τον «αδελφό», τον «εξάδελφο» και το «συγγενή». (Λουκάς 21:16‡ Κολοσσαείς 4:10) Πολλοί λόγιοι της Αγίας Γραφής αναγνωρίζουν ότι οι αδελφοί και οι αδελφές του Ιησού ήταν όντως αδέλφια του. Για παράδειγμα, Το Σχολιολόγιο της Βίβλου του Ερμηνευτή(The Expositor's Bible Commentary) λέει τα εξής: «Ο πιο φυσιολογικός τρόπος για να κατανοήσουμε τη λέξη "αδελφοί" . . . είναι ότι αυτή αναφέρεται σε γιους της Μαρίας και του Ιωσήφ και, ως εκ τούτου, αδελφούς του Ιησού από την πλευρά της μητέρας του».
Ανατρεπτική θεωρία: Ο Ιησούς είχε αδελφό - Η Μαρία δεν ήταν «αέναη» παρθένα
 «Η Καινή Διαθήκη δεν λέει ότι η Μαρία είναι μια αέναη παρθένα, αναφέρει ότι ήταν παρθένα όταν συνέλαβε τον Ιησού και αυτό σίγουρα συνεπάγεται ότι μετά τον Ιησού απέκτησε και άλλα παιδιά, έτσι τα «αδέλφια» και οι «αδελφές» του είναι πράγματι αδέλφια και αδελφές του».Επίσης, ο ίδιος κάνει λόγο για την «Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Γαλάτες», στην οποία ο Απόστολος Παύλος κάνει λόγο για τον Ιάκωβο και τον προσφωνεί «αδελφό του Ιησού».