ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΦΠΑ μέχρι τελικής πτώσης....Άμα δεν μας ξεκάνουν δεν πρόκειται να σταματήσουν!

Επέκταση του βασικού ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες που φορολογούνται με 11% και αύξηση των αντικειμενικών αξιών προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Κάνει λόγο για λίστες του ΣΔΟΕ με μεγάλα ονόματα που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα και υπόσχεται αλλαγές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει και οι πολίτες μειώνουν τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προαναγγέλλει νέα επέκταση του βασικού ΦΠΑ 23% σε προϊόντα και υπηρεσίες που φορολογούνται με συντελεστή 11%, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική" σημειώνει ότι "το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο περιγράφει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι το 2013 και υπάρχουν μέτρα για το 2011, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η επέκταση του βασικού ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, που σήμερα έχουν χαμηλό συντελεστή. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποφέρουν επιπλέον έσοδα 500 εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος.
Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ακόμα ότι σύντομα θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς και θα δοθούν στη δημοσιότητα νέες λίστες με φοροφυγάδες.
"Οι λίστες του ΣΔΟΕ, έχουν πολλά και μεγάλα ονόματα, αλλά ανακοινώσεις κάνουμε μόνο όταν οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία" λέει χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός προαναγγέλλει επίσης παρεμβάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και τη βελτίωση του επαγγελματικού περιβάλλοντος, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη και προσθέτει ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της αισχροκέρδειας.
Σχετικά με την ακρίβεια που πλήττει την αγορά και εξαφανίζει τα χρήματα των καταναλωτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των έμμεσων φόρων, αλλά στα χρόνια και διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς.
Οι δηλώσεις του υπουργού, έρχονται την ώρα που εντείνεται η ανησυχία της κυβέρνησης για την πορεία των φορολογικών εσόδων, καθώς στο πρώτο εξάμηνο ο μέσος ρυθμός αύξησης έχει υποχωρήσει στο 7,3% έναντι 8,3% του πενταμήνου Ιανουρίου-Μαΐου, την ώρα που ο ετήσιος στόχος είναι το 11,7%. Αυτό σημαίνει ότι στα έσοδα του εξαμήνου υπάρχει τρύπα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου