ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η ηλιακή καταιγίδα καταφτάνει τα επόμενα 24ωρα στη Γη!

  Το τροχιακό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDΟ) της ΝΑSΑ αλλά και επίγεια όργανα διαπίστωσαν πριν από 48 ώρες μια σειρά έντονων φαινομένων στον Ηλιο. Αρχικά παρατηρήθηκε μια αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης και στη συνέχεια εντοπίστηκε μια έκρηξη στο βόρειο ημισφαίριο του Ηλιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα δύο φαινόμενα, αν και έγιναν σε μεγάλη απόσταση, μεταξύ τους συνδέονται.

  Αυτή η έντονη ηλιακή δραστηριότητα δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, το οποίο κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τον πλανήτη μας. Η ηλιακή «καταιγίδα» (όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται το φαινόμενο) αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) και μπορεί να δημιουργήσει τα επόμενα 24ωρα θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης.
  Τυχεροί μάλλον όσοι ζούνε στις χώρες απ' όπου είναι ορατό το σέλας, αφού για τρεις (τουλάχιστον) ημέρες θα γίνει ακόμη πιο φωτεινό και εντυπωσιακό. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν, ανάλογα με την ποσότητα των σωματιδίων, το σέλας να είναι ορατό και από νοτιότερες χώρες. Το φαινόμενο δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Δεν φέρνει σίγουρα το... τέλος του κόσμου, αφού τα σωματίδια δεν θα προκαλέσουν καμία ανεπανόρθωτη καταστροφή!
  Η πρόσφατη ηλιακή έκρηξη ουσιαστικά απειλεί τους δορυφόρους, ενώ μπορεί να προκαλέσει θεαματικά φαινόμενα στον ουρανό των πολικών περιοχών του πλανήτη. Αν και πρόκειται για μια από τις λιγότερο ισχυρές ηλιακές καταιγίδες που έχουν καταγραφεί ως σήμερα οι επιστήμονες τη θεωρούν σημαντική, αφού τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα περνούσε φάση ύφεσης και είναι πιθανό να ξεκινά νέος κύκλος έντονης ενεργοποίησης του Ηλιου. (ΠΗΓΕΣ: tovima.gr, offsite.com.cy)ΠΗΓΗ
  Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου