ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Όπως στρωσαμε…κοιμομαστε!


Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου Γιατί ρε παλικάρια έπρεπε να χρεοκοπήσουμε , να απαξιωθούμε και να φάμε το καπέλο της τρόικα για να κάνουμε όλοι σωστά την δουλειά μας ,όπως έπρεπε δηλαδή να την κάνουμε τόσα χρόνια;
Τώρα πως βρίσκουν δηλαδή τους φοροφυγάδες με τις βίλες ,τα πολυτελή ακίνητα τα «φιλέτα» σε Κολωνάκι και Κηφισιά που δηλώνουν εισοδήματα συνταξιούχου του ΟΓΑ;
Πως εντοπίζουν τα μαγαζιά που δεν ..
κόβουν αποδείξεις και κάνουν τζίρους εκατομμύριων ευρώ;

Άραγε σήμερα μάθαμε έκπληκτοι όλοι ,το όργιο της εισφοροδιαφυγής από τα ταμεία με πρωταθλητή το ίδιο το δημόσιο που χρωστάει πάνω από 8 δις ευρώ!

Σήμερα ανακάλυψαν την απίστευτη βιομηχανία εκατομμύριων ευρώ που έχουν στήσει οι συναρμόδιοι επιτήδειοι με τα φάρμακα και τις συνταγές σε βάρος και των ταμείων αλλά και των ασφαλισμένων;
Και όλα αυτά για να μην τρελαθούμε εντελώς έγιναν με τους μηχανισμούς που ήδη είχαμε ,με τους ίδιους ανθρώπους …απλώς έκαναν διασταύρωση στοιχείων και τα βρήκαν!
Έπρεπε δηλαδή να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό για να ανοίξουμε επιτέλους τα κλειστά επαγγέλματα για να μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών και των προϊόντων.
Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο τα ταμεία να μην μπορούν να δώσουν συντάξεις για να καταλάβουμε ότι δεν γινόταν να έχουμε συνταξιούχους 40 και 45 ετών.
Τα παραδείγματα είναι πολλά ακόμη και δείχνουν όλα το ίδιο πράγμα: ζούσαμε αρχοντικά με ψέματα και δανεικά!
Η φούσκα έσκασε και τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό μαζί με τους υπέρογκους τόκους γιατί το Δ.Ν.Τ δεν διακρίνεται για την ευσπλαχνία του!
Βέβαια το Δ.Ν.Τ και το κάθε Δ.Ν.Τ που έχουν δανείσει χρήματα έχουν απαιτήσεις και ζητούν τον ουρανό με τον άστρα κάθε φορά που πλησιάζει η δόση.
Σαφώς και δεν είναι όλα σωστά και δίκαια από αυτά που ζητούν και απαιτούν. Δυστυχώς για μας όμως τα περισσότερα είναι και σωστά και δίκαια!
Και το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έλληνες και ξέρουμε τι έχει συμβεί και γιατί μας έχει συμβεί! Άρα τι κάνουμε τώρα;
Θεωρητικά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα τουλάχιστον μέχρι να περάσει η μπόρα. Πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας- όσοι ακόμη την έχουμε- και να σβήσουμε μέσα μας την παλιά Ελλάδα που ξέραμε και που ζούσαμε. Όσοι δεν το καταλάβουν αυτό και περιμένουν να περάσει η μπόρα για να ξανακάνουν τα ίδια ,μάλλον δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε, ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κακό του κεφαλιού τους.
Βέβαια σε όλη αυτή την διαδικασία μεταλλαγής και εξισορρόπησης υπάρχουν παράπλευρες απώλειες και αδικίες διότι δεν φταίμε όλοι ή τουλάχιστον δεν φταίμε όλοι το ίδιο. Και εδώ ακριβώς είναι και ο ουσιαστικός ρόλος της κυβέρνησης να προλαβαίνει και να απαλύνει αυτές τις απώλειες πριν φτάσουμε στις εκρήξεις και στις κοινωνικές αναταραχές που όταν προέρχονται από αδικημένους ανθρώπους είναι ανεξέλεγκτες γιατί είναι δίκαιες…
Φίλιππος Φιλιππακόπουλος ellispoint
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου