ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ 972 ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!ΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ 972 ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
Το σπουδαιότερο ίσως ιστορικό ντοκουμέντο της ανύπαρκτης βυζαντινής αυτοκρατορίας, η αρχαιότερη υπογραφή ενός βασιλιά, του Ιωάννη Τσιμισκή, το Α΄ Τυπικό του Αγίου Όρους.  Στο αρχειοφυλάκιο του Πρωτάτου φυλάσσεται το Α΄ Τυπικό του Αγίου Όρους, υπογραμμένο ιδιοχείρως από τον αυτοκράτορα της Ρώμης Ιωάννη Τσιμισκή και τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη. Επονομάζεται «Τράγος», γιατί είναι γραμμένο σε δέρμα τράγου(ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ)  και αποτελεί το ιστορικότερο κείμενο του Αγίου Όρους.  

Το Τυπικό του 972, ρυθμίζει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της κεντρικής διοικήσεως του Αγίου Όρους, δηλαδή του Πρώτου, των αξιωματούχων του Πρωτάτου καθώς και της Συνάξεως των Καρυών, οριοθετεί τις σχέσεις τους με τους μοναχούς και προσδιορίζει τις σχέσεις μεταξύ των διάφορων κατηγοριών μοναχών.Όπως βλέπετε ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής υπογράφει ως Ρωμαίος Αυτοκράτορας και όχι Βυζαντινός!!Όλοι έτσι υπέγραφαν ως Ρωμαίοι Αυτοκράτορες! Ο τίτλος Βυζαντινός Αυτοκράτορας είναι ανύπαρκτος και είναι ένα κατασκεύασμα των Χριστιανών κατακτητών της πατρίδας μας!!Το έγγραφο αυτό είναι και μια απάντηση σε κάποιους Ελλαδέμπορους που ομιλούν για Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό!!ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ  ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!  Ολόκληρο το κείμενο του Τράγου (Α΄ Τυπικό Αγίου Όρους, 972)

alt
.......Στο αρχειοφυλάκιο του Πρωτάτου φυλάσσεται το Α΄ Τυπικό του Αγίου Όρους, υπογραμμένο ιδιοχείρως από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Τσιμισκή και τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη.Επονομάζεται «Τράγος», γιατί είναι γραμμένο σε δέρμα τράγου και αποτελεί το ιστορικότερο κείμενο του Αγίου Όρους.
altaltaltaltalt
.......Το Τυπικό του 972, ρυθμίζει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της κεντρικής διοικήσεως του Αγίου Όρους, δηλαδή του Πρώτου, των αξιωματούχων του Πρωτάτου καθώς και της Συνάξεως των Καρυών, οριοθετεί τις σχέσεις τους με τους μοναχούς και προσδιορίζει τις σχέσεις μεταξύ των διάφορων κατηγοριών μοναχών. Παρ όλο όμως ότι προστατεύει το αρχαίο καθεστώς των αναχωρητών, φαίνεται σαφώς να αναγνωρίζει την υπεροχή του κοινοβιακού συστήματος ως μεθόδου ασκητικού βίου στον Άθω.
.......Το πλήρες κείμενο του Α΄ Τυπικού, που ακολουθεί, αποτελεί φωτογραφική απεικόνιση των σελ. 293-299 του βιβλίου του Γεράσιμου ΣμυρνάκηΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
altaltaltaltaltaltalt

17 σχόλια:

  1. ”Πώς να μην ξαναθυμηθώ ότι είμαστε η συνέχεια.. η οργανική.. η ζωντανή συνέχεια αυτού που λέμε «Βυζάντιο» ενώ πάντοτε έπρεπε να το λέμε «Ρώμη», την πραγματική δεύτερη Ρώμη.
    Γιατί είμαστε Ρωμιοί και ο όρος Ρωμιοσύνη -ας μην τo ξεχνάμε- είναι τίτλος τιμής κι όχι ένας παρακατιανός τίτλος όπως θέλησαν κάποτε να πουν οι αρχαιόπληκτοι μόνο Έλληνες.. ”

    Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
    Βυζαντινολόγος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμέις το ίδιο πράγμα λέμε ρωμιοί είστε όχι Έλληνες!!!
      Πάλι καλά που το παραδέχεται και η χρίστιανόπληκτη Σκοταδιολόγος!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. "χρίστιανόπληκτη Σκοταδιολόγος"
      Διοφαντη με τι ειπαμε οτι ασχολείσαι;

      Διαγραφή
  2. . «Επειδή στα βυζαντινά σήμαινε ειδωλολάτρης. Απαγορευμένη, μέχρι τον 12ο αιώνα περίπου. Οταν, όμως, οι Φράγκοι ήρθαν και τα έκαναν λίμπα εδώ, η λέξη επανήλθε. Γράφει ο Πλήθων στον Μανουήλ Παλαιολόγο: "Ελληνες γαρ το γένος εσμέν, ως η ημετέρα γλώσσα και παιδεία μαρτυρεί". Εμένα δεν με νοιάζει Ελλην ή Ρωμιός, αλλά με νοιάζει η ρωμιοσύνη που είναι σύγκαιρη, δηλαδή αιωνία. Και ο Παλαμάς και ο Ρίτσος και άλλοι τα ίδια, δεν μπορούμε να τα σβήσουμε. Και όταν θυμόμαστε τη ρωμιοσύνη, πρέπει να σκεπτόμαστε μόνον το Βυζάντιο, το οποίο ούτε διδάσκουμε».

    Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
    Βυζαντινολόγος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Τον Πλήθωνα όμως τον κυνήγησαν οι χριστιανοι ρωμιοί για αυτά που έλεγε, (γιατί δεν το αναφέρει αυτο η ρωμιά ιστορικός?) Και εμάς στην τελική μας νοιάζει μόνο ο ΈΛλην και ο ελληνισμός και όχι η ρωμιοσύνη, δικαίωμά μας δεν είναι? Γι'αυτό άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια μας επιτίθεστε συνεχώς με χριστιανική μισαλλοδοξία!!!
      Θελετε να είστε ρωμιοί δικαίωμά σας, γιατι δεν μας αφήνετε εμάς να είμαστε Έλληνες?
      Το ΄ξερουμε οτι θέλετε να συνεχίσετε τους διωγμούς του βυζαντίου αφου άλλωστε είστε η συνέχειά του όπως υποστηρίζετε, όμως απο την αναγέννηση που στηρίζχηκε σε έλληνικές αρχές και Ήθη υπάρχει ο ανθρωπισμός και το δικαίωμα της ελευθερίας που τόσο μισούσατε πάντοτε, μετά έχετε το θράσσος να αποκαλειτε εμάς φασίστες, εσείς που υμνειτε τη βυζαντινή φασιστική θεοκρατία!! Όμως ακόμη και στη σύγχρονη και μολυσμένη απο ρωμιούς θεοκρατική χώρα μας, οι Έλληνες υπάρχουν ακόμη είτε σας αρέσει είτε όχι!!!

      Διαγραφή
  3. Οταν μιλανε ιστορικοι.... Ολα τα υπόλοιπα ειναι για αγραμματους νεοναζι φασίστες. Βέβαια καποιος που τελειωσε ενα ιδιωτικό σχολείο νιώθει πιο ικανος απο εναν ιστορικό αλλα έτσι ηταν ειναι και θα ειναι πάντα ο ηλιθιος νεοναζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <> Οι σοβαροί ιστορικοί είναι αντικειμενικοί επιστήμονες ενω η εν λόγω κυρία στα παραπάνω μας λέει μόνο για την προσωπική προτίμησή της καθώς προσκυνά, υποκλίνεται και εκθειάζει συνεχώς το Βυζάντιο χωρίς αναφέρει ιστορικά κάτι που δεν γνωρίζουμε! Αν όμως πιάσουμε τους ιστορικούς δεν σε συμφέρει η κουβέντα για την εποχή αυτή και το σκοταδισμό που επέφερε στην ανθρωπότητα.
      Εξάλλου οι Αρχαίοι Έλληνες πρώτοι εφηύραν την επιστημονική (αντικειμενική) ιστορική μέθοδο, μα την σκοταδολόγο την ενδιαφέρει μόνο το Βυζάντιο και η ρωμιοσύνη, επομένως δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Συνήθως όμως οι χριστιανοί όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν και βρίζουν και αποδεικνύοθν το ποιόν τους και την χριστιανική τους αγάπη!

      <>
      Εννοείς του χριστιανούς χρυσαυγητες, τους χριστιανοταλιμπάν, φασίστες μισάνθρωπους γέροντες μοναχούς, και ρατσιστες Αμβρόσιους κτλ και λοιπούς ρωμιους που θέλουνε να πάρουνε την πόλη! Ναι δεν διαφωνούμε σ΄αυτό!
      Να και κάτι που συμφωνούμε!

      Διαγραφή
    2. «Ο Χίτλερ είναι βαθιά θρησκευόμενος, αν και πλήρως αντι-χριστιανός· βλέπει τον Χριστιανισμό ως ένα σύμπτωμα παρακμής. Ακριβώς έτσι. Είναι ένας κλάδος της Εβραϊκής φυλής» Ημερολόγιο Γιόζεφ (Ιωσήφ) Γκέμπλες, (Joseph Goebbels), 28/12/1939



      «Ο Χριστιανισμός είναι το πρωτότυπο του μπολσεβικισμού: η κίνηση των υπόδουλων μαζών από τους Εβραίους για το υπόσκαψα της κοινωνίας», Αδόλφος Χίτλερ 1941.

      Το πρόγραμμα του Rosenberg το εχεις διαβάσει ;

      Διαγραφή
    3. https://media.giphy.com/media/12gnRJl1hYZ6a4/giphy.gif

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ.[ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ] ΛΑΣΠΟΧΩΡΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΟ ΡΩΜΙΟΣ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΙΩΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ. ΕΝ ΟΨΗ ΜΑΜΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα..... Οτι πεις! Τη μαμά πρόσεχε μη πέσει απο τη σκάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή