Μέσα στο Ευαγγέλιο του Θωμά αποκαλύπτεται ότι ο Ιησούς ήταν δίδυμος αδελφός με τον Θωμά και ότι όλα τα παιδιά είχαν πάτερα τον Ιωσήφ 'η κάποιον Ιούδα!!
alt
Δεσπόζουσα θέση που τον θέλει «δίδυμο» αδελφό του Ιησού έχει στο Ευαγγέλιο του Θωμά (Τεομά στην εβραϊκή σημαίνει «δίδυμος») και όπως σημειώνει ο καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Καραβιδόπουλος (στα σχόλιά του στα «Απόκρυφα Χριστιανικά Κείμενα, τόμος Β΄σελ. 233, εκδόσεις Π. Πουρνάρα, Θεσσαλονίκη, 2004) «θεωρείται δίδυμος αδελφός του Ιησού και ως εκ τούτου αποδέκτης ορισμένων ιδιαίτερων αποκαλύψεων προς αυτόν ...» καθώς και στον Ιωάννη (Ιω 11, 16. 20, 24. 21, 2) ονομάζεται «Δίδυμος» ενώ ο ίδιος παρουσιάζεται ως ο μαθητής του Ιησού Θωμάς ή Ιούδας Θωμάς (δηλαδή Ιούδας ο «δίδυμος»).
Η ονομασία «Δίδυμος» έχει προκαλέσει ατέλειωτες συζητήσεις, φιλοσοφικές, θεολογικές, κ.λπ. καθώς έχει γίνει λόγος ακόμη και για φαινόμενο «Διοσκουρισμού» κατά τα ελληνικά πρότυπα (δύο δίδυμοι αδελφοί, εκ των οποίων ο ένας θεός και ο άλλος ημίθεος ή θνητός, όπως λ.χ. Κάστωρ και Πολυδεύκης, Αμφίων και Ζήθος, Ηρακλής και Ιφικλής, κ.λπ.). Και έχει σημασία εν προκειμένω, πως στο κεφάλαιο 11 των «Πράξεων Θωμά», ο Ιησούς παίρνει τη μορφή του Θωμά μπροστά στον Ινδό βασιλιά Γουνδαφόρο λέγοντάς του: -«εγώ δεν είμαι ο Ιούδας, ο καλούμενος και Θωμάς, αλλά είμαι αδελφός του» (Πράξεις Θωμά, 11, μτφ. Αθανάσιος Τσακνάκης - Ιωάννης Καραβιδόπουλος).Υπάρχει και το Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου στο οποίο υπάρχει το εξής  απόσπασμα:Εκείνη την στιγμή μεταμορφώθηκε εμπρός τους και αποκαλύφθηκε σ' αυτούς , και τους είπε στα Εβραϊκά ,Χαίρε Πέτρε,Χαίρε Θωμά δεύτερε Χριστέ μου!!Το παρακάτω απόσπασμα είναι καταπληκτικό ο Ιησούς αποκαλεί τον Θωμά δεύτερο Χριστό!!Στο απόκρυφο Ευαγγέλιο του Θωμά θα συναντήσει ο αναγνώστης το εξής: 


Ο Ιησούς φανερώθηκε με την μορφή του Θωμά και κάθισε στο κρεβάτι!!Πάμε τώρα να αποκαλύψουμε τον ρόλο του δίδυμου αδελφού Ιησού Θωμά στην υποτιθέμενη ανάστασή του, οπου εκεί δεν αναγνωρίζει κανείς τον αναστημένο Ιησού!!Η Μαγδαληνή νομίζει ότι είναι ο ....κηπουρός και τότε αυτός εξαφανίζεται διότι φοβάται κάποιαν κίνδυνο,πράγμα περίεργο για  εξαϋλωμένο πνεύμα!!Στο κατά Μαρκον 16..12 παρουσιάζεται σε δυο άλλους οπου ούτε και αυτοί τον αναγνώρισαν!!Τέλος οι εμφανίσεις του έχουν όλα τα στοιχεία μιας συνηθισμένης υλικής κατάστασης!!Ο Ιησούς τρώει ,πίνει και κατά συνέπεια χωνεύει την τροφή πράγμα που μια θεία οπτασία δεν θα μπορούσε να κάνει!!Το συμπέρασμα είναι ότι αναστηθείς Ιησούς είναι ο δίδυμος αδελφός του Θωμάς, ο οποίος επωλήθη αργότερα ως σκλάβος και τον εξαφάνισαν!!Πράξεις του Θωμά:39..Δίδυμε του Χριστού  εσύ έχεις πάρει μυστικές εντολές!!Εάν ο Ιησούς είχε πράγματι αναστηθεί τι τον εμπόδισε να παρουσιαστεί στον Πιλάτο και στους αξιωματικούς του??Τι τον εμπόδισε να εμφανιστεί στον Ηρώδη τον Καΐάφα και στον Αντίπα??Τι μεγαλύτερος θρίαμβος να αποδείξει με τον τρόπο αυτόν την παντοδυναμία του??Ακόμη καλύτερα να φανερωθεί στους "ιερείς" μέσα στον ναό ,αλλά περιορίστηκε μόνο σε βραδυνές εμφανίσεις στην γνωστή παρέα?? File: El Evangelio de Tomαs-Ευαγγέλιο του Θωμά-Codex II Manuscritos de Nag Hammadi-Η Nag Hammadi manuscripts.png
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 
2. Αποστολή στα έθνη
Ύστερα από την Ανάληψη του Κυρίου, την ημέρα της Πεντηκοστής, έλαβε κι αυτός μαζί με τους άλλους την χάρη του Παναγίου Πνεύματος και το πρόσταγμα:
- Αφού πορευθείτε σε όλο τον κόσμο κηρύξτε το Ευαγγέλιο σ' όλη τη Κτίση. (Μαρκ. 16,15)
Κάθε απόστολος κληρώθηκε να πάει σε ορισμένη χώρα της Οικουμένης. Ο Θωμάς κληρώθηκε να πάει στους Πάρθους, Πέρσες, Μήδους και Ινδούς. Οι Ινδοί ήταν οι πιό ωμοί και βάρβαροι τότε άνθρωποι.
Βλέποντας ο Θωμάς οτι έπρεπε να πάει σε τέτοιο άγριο έθνος στεναχωρήθηκε. Ενώ σκεφτόταν τι να κάνει, εμφανίζεται σ' αυτόν μιά νύχτα ο Κύριος και του λέει:
- Μη φοβάσαι Θωμά, αλλά πήγαινε στις Ινδίες, κήρυξε το Ευαγγέλιο κι η χάρις μου θα είναι μαζί σου.
Εκείνες τις μέρες έτυχε να είναι στα Ιεροσόλυμα κάποιος έμπορος από μιά πόλη της Ινδίας, Αμβανής στο όνομα. Αυτόν είχε στείλει ο βασιλιάς Γουνδιαφόρος για να βρει κτίστη επιδέξιο επειδή ήθελε να οικοδομήσει ανάκτορο.
3. Δούλος Χριστού
Ο Κύριος γνωρίζοντας, τι επρόκειτο να κάμει ο Θωμάς στην Ινδία, φάνηκε σαν άνθρωπος μιά μέρα στην αγορά και λέει στον Αμβάνη:
- Θέλεις ν' αγοράσεις ένα αιχμάλωτο, κτίστη, που έχω;
- Ναι, του αποκρίθηκε ο Αμβανής.
Τότε έδειξε το Θωμά και συμφώνησαν την αγορά για τρείς λίτρες αργυρίου. Έγραψε δε ο Ιησούς στο απαραίτητο χαρτί:
" Εγώ Ιησούς ο Υιός Ιωσήφ, του τέκτονος, επώλησα σε εσένα τον Αμβάνη, τον δούλο μου Θωμά".
Ο αγωραστής ρώτησε τον Θωμά αν ήταν αιχμάλωτος του Ιησού. Ο Θωμάς απάντησε:
- Ναι, αυτός είναι ο Κύριος μου, που μ' αγόρασε με μεγάλη τιμή.
Ακολούθησε λοιπόν, ο Θωμάς τον Αμβάνη και τον υπηρετούσε σαν δούλος. Την άλλη νύχτα φάνηκε πάλι ο Κύριος σε όραμα και του δίνει τα αργύρια, που πήρε λέγοντας:
- Πάρε την αξία της αγοράς σου και τη χάρη μου.
Την άλλη μέρα έφυγε ο έμπορος με το Θωμά για την Ινδία. Μετά από πολυήμερο ταξίδι έφθασε στην Ανδράπολη που είχε μεγάλο πανηγύρι εκείνη την μέρα, γιατί ο ηγέμονας πάντρευε την κόρη του. Οι κήρυκες καλούσαν όλους στους γάμους. Πήγαν κι ο Αμβάνης με το Θωμά. Ενώ όλοι έτρωγαν από τα φαγητά, μόνο ο Θωμάς δεν έτρωγε, αλλά καθόταν σκεφτικός προσέχοντας τον εαυτό του.
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΘΕΪΚΑ??
4. Τιμωρία του υπηρέτη
Βλέποντας τον Θωμά ένας από τους υπηρέτες, τον κτύπησε στο πρόσωπο λέγοντας:
- Αφού είσαι καλεσμένος σε γάμο πρέπει να χαίρεσαι και να γιορτάζεις.
Ο Απόστολος του αποκρίθηκε:
- Το σφάλμα σου μακάρι να στο συγχωρήσει ο Κύριος στον μέλλοντα αιώνα. Το χέρι σου θα το κατασπαράξουν τα θηρία στον παρόντα αιώνα, για να σωφρονισθούν και να παραδειγματισθούν κι άλλοι.
Πράγματικά, καθώς εκείνος ο υπηρέτης πήγε να φέρει νερό, τον καταξέσχισε ένα θηρίο, που παραμόνευε ( ήταν κοντά ) στο πηγάδι και έτσι ο υπηρέτης πέθανε. Το χέρι του το πήρε ένας σκύλλος και το έφερε στο συμπόσιο. Οι καλεσμένοι που το είδαν απορούσαν ποιού ήταν το χέρι. Τότε μιά Εβραία, που έπαιζε στον γάμο, είπε:
- Φοβερό μυστήριο έγινε σήμερα ανάμεσα μας. Ακούστε όλοι, διότι σήμερα ο Θεός ή Απόστολος του Θεού καταδέχτηκε να καθίσει μαζί μας. Γιατί εγώ ενώ έπαιζα, άκουσα ένα άνθρωπο πατριώτη μου να λέει στα εβραϊκά σ' ένα υπηρέτη που τον κτύπησε:
" Το χέρι σου θα το κατασπαράξουν τα θηρία για να σωφρονισθούν οι άλλοι". Και να ο λόγος του έγινε πραγματικότητα.
Αυτό το θαύμα το πληροφορήθηκε ο ηγέμονας της πόλεως. Κάλεσε, λοιπόν τον Απόστολο και του είπε:
- Αν εσύ με την κατάρα σου μπορείς να προκαλέσεις θάνατο, δειξε και τη δύναμη, που έχει η ευχή σου στην κόρη μου που παντρεύθηκε σήμερα.
5. Εγκράτεια και παρθενία
Ο Θωμάς με χαρά πήγε στο δωμάτιο των νεόνυμφων και τους στήριξε στη σωφροσύνη. Τους έπεισε δε να φυλάξουν παρθενία και αφού τους αφιέρωσε στο Θεό, έφυγε.
Μετά από λίγη ώρα βλέπει ο γαμπρός κάποιον άνθρωπο, που έμοιαζε με το Θωμά, να συνομιλεί με τη νύφη. Επειδή νόμισε οτι είναι ο Θωμάς του είπε:
- Εσύ δεν έφυγες; Πως ήλθες πάλι εδώ ξαφνικά;
Τότε ο άλλος αποκρίθηκε:
- Δεν είμαι ο Θωμάς, αλλά αδελφός του Θωμά κατά χάρη. Όποιος με ακολουθήσει και αρνηθεί τον κόσμο, όπως ο Θωμάς, θα γίνει όχι μόνο αδελφός μου, αλλά και κληρονόμος της βασιλείας του Πατέρα μου.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ!!
Λέγοντας αυτά εξαφανίσθηκε. Οι νεόνυμφοι έκλεισαν στην καρδιά τους αυτά τα λόγια κι όλη τη νύχτα προσεύχονταν στον Κύριο.
Το πρωί πήγε ο πατέρας της κόρης στο δωμάτιο και βλέποντας τους νεόνυμφους να κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο ταράχθηκε και τους ρώτησε τι συμβαίνει.
Εκείνοι αποκρίθηκαν:
- Εμείς ευχόμαστε αυτός ο χωρισμός να φυλαχθεί, μεταξύ μας μέχρι το τέλος, για να μείνουμε αχώριστοι στον ουρανό, σύμφωνα με την υπόσχεση που μας έδωσε ο ξένος.
Μόλις άκουσε αυτά ο πατέρας στεναχωρήθηκε και υποσχέθηκε οτι θα δώσει πολλά δώρα, αν βρεθεί αυτός που τους είπε τέτοια λόγια.
Έψαχναν λοιπόν και ζητούσαν τον ξένο, αλλά "σταμάτησαν  ερευνόντας τις έρευνες" ( Ψαλμ. 63,7). Ο Απόστολος σ' εκείνους, που τον ζητούσαν με κακό σκοπό δεν φανερωνόταν, αλλά παρουσιαζόταν στους νέους μαθητές του Χριστού, χωρίς να τον βλέπουν οι άλλοι, και τους στήριζε.
Οι νεόνυμφοι παρακαλούσαν τον Κύριο, να καταπραΰνη την οργή του πατέρα τους και να τον αξιώσει να μάθει την αλήθεια. Ο Θεός άκουσε την προσευχή τους και έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε να γίνει χριστιανός. Διδάχθηκε δηλαδή από τους νέους την πίστη και πίστεψε ολόψυχα στο Χριστό.
Ο Θωμάς τους βάπτισε κι έγιναν κι αυτοί κήρυκες του Ευαγγελίου.