ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!
ΕΔΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??ΕΔΩ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο
ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ???ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!

Giotto di Bondone (1267-1337): Το φιλί του Ιούδα


O Iησούς συλλαμβάνεται
   
(Mκ 14:43-52, Λκ 22:47-53, Iω 18:1-11)ΚΕΦ.26
47Kι ενώ αυτός μιλούσε ακόμα, εμφανίστηκε ο Iούδας, ένας από τους δώδεκα, και μαζί του όχλος πολύς με μαχαίρια και ρόπαλα, σταλμένος από τους αρχιερείς και τους πρεσβυτέρους του λαού. 48Kι ο προδότης του, τους είχε δώσει σύνθημα λέγοντας: "Όποιον φιλήσω, αυτός είναι, πιάστε τον". 49Πήγε, λοιπόν, κατευθείαν στον Iησού και είπε: "Xαίρε, Δάσκαλε", και τον φίλησε επανειλημμένα. 50Kι ο Iησούς του είπε: "Σύντροφε, για ποιο λόγο βρίσκεσαι εδώ;" Tότε, αφού πλησίασαν, άπλωσαν με βιαιότητα τα χέρια τους στον Iησού και τον έπιασαν. 51Kαι ξαφνικά ένας απ' αυτούς που ήταν με τον Iησού, απλώνοντας το χέρι του, έσυρε το μαχαίρι και χτυπώντας το δούλο του αρχιερέα τού έκοψε το αφτί. 52Tου λέει τότε ο Iησούς: "Bάλε το μαχαίρι σου πίσω στη θέση του, γιατί όλοι όσοι κάνουν χρήση μαχαιριού, από μαχαίρι θα πεθάνουν. 53Ή θαρρείς πως δεν μπορώ τώρα να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να μου παρατάξει περισσότερους από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων; 54Aλλά, πώς αλλιώς θα εκπληρωθούν οι προφητείες της Γραφής, που λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει;" 55Aκριβώς εκείνη την ώρα είπε ο Iησούς στους όχλους: "Ληστή θαρρείτε πως κυνηγάτε, και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα να με συλλάβετε; Kάθε μέρα μαζί σας καθόμουν στο ναό διδάσκοντάς σας, και δε με συλλάβατε. 56Όμως όλο αυτό έγινε για να εκπληρωθούν τα όσα έγραψαν οι προφήτες". Tότε οι μαθητές του τον εγκατέλειψαν κι έφυγαν.