ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται η εξεταστική για την SIEMENS. Θα πάει επιτέλους κανένας φυλακή ή μόνο ο Αποστολόπουλος;



Θα πάει κανείς φυλακή; Ή μόνο ο Αποστολόπουλος (και κάθε Αποστολόπουλος) που έκανε το "έγκλημα" να χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές; (Δείτε εδώ: Ένας απλός πολίτης στον Υπουργό Δικαιοσύνης: "Με αδικήσατε κύριε Υπουργέ"...

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστου Βερελή, συνεχίζεται το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Siemens.

Το έργο της επιτροπής, πριν διακόψει για τις καλοκαιρινές διακοπές, θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την εξέταση του επίσης πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη. Κλήση για να απολογηθεί απέστειλε η ειδική εφέτης ανακριτής, κ. Μαρία Νικολακέα, στον πρώην υπουργό Αν.Μαντέλη. Η κλήση του αφορά το...

αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με εμβάσματα συνολικού ποσού 450 χιλιάδων μάρκων, που είχαν τοποθετηθεί το 2000 σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, που είχε ανοίξει προς εξυπηρέτηση του πρώην υπουργού ο κουμπάρος του επιχειρηματίας κ. Γιώργος Τσουγκράνης.
Τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο πρώην υπουργός έχουν παραδεχθεί ότι εμβάστηκαν τα συγκεκριμένα ποσά, ωστόσο ο κ. Μαντέλης κάνει λόγο για το πρώτο έμβασμα ότι ήταν προεκλογική χορηγία από τη Siemens, ενώ για το δεύτερο υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον αποστολέα.

Χθες, την επιτροπή απασχόλησε μία σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού για «Προμήθεια και Ανάπτυξη Φορητών Συστημάτων Πληροφόρησης Επισκεπτών σε επιλεγμένα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους» («ψηφιακούς ξεναγούς»), που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2003 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και κατακυρώθηκε στη μειοδότρια Hewlett-Packard (HP) με επιλαχούσα τη Siemens.
Επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη, το 2006, όταν κλήθηκε η ΗΡ να υπογράψει τη σύμβαση, αρνήθηκε επικαλούμενη το γεγονός ότι μετά την πάροδο 36 μηνών άλλαξαν τα δεδομένα και δεν την συνέφερε η τότε προσφορά. Κλήθηκε τότε η δεύτερη μειοδότρια Siemens, η οποία ανέλαβε το έργο με τη δέσμευση να το παραδώσει τον Απρίλιο του 2008. Δεν το έπραξε, ωστόσο, και τον Οκτώβριο του 2008, με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), η σύμβαση καταγγέλθηκε με υπαιτιότητα της γερμανικής εταιρείας, κατέπεσαν οι εγγυητικές επιστολές προκαταβολής (3,8 εκ ευρώ) και καλής εκτέλεσης (955.000 ευρώ) και ασκήθηκε αγωγή για αποζημίωση ποσού 16,3 εκ ευρώ.

Για το θέμα εξετάστηκαν οι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΠΕΠ, Σταμάτης Μαύρος και Μιχάλης Σιώψης, ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής αναδόχου, καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Λυμπερόπουλος, και ο πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος.

ΠΡΕΖΑ TV

Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου