ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Έλληνες, οι …εραστές του Facebook

Στο facebook επενδύουν πλέον οι  Έλληνες, ιδίως οι άγαμοι και οι διαζευγμένοι, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να φλερτάρουν, να κάνουν νέες γνωριμίες!

Ένας στους δύο χρήστες Ίντερνετ,  ηλικίας 18 έως 54 χρόνων,  «μπαίνει» καθημερινά στο Διαδίκτυο είτε στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook είτε σε chat rooms και σελίδες dating αναζητώντας φιλική, ερωτική και σεξουαλική συντροφιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας που έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την ΚΑΠΠΑ RESEARCH για την επίδραση του Ίντερνετ και του facebook στις κοινωνικές σχέσεις αλλά και στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, το 45,6 % δήλωσε πως φλερτάρει μέσω Ίντερνετ.

Επίσης, σημαντικό ποσοστό (45,7%) δηλώνει πως θα προχωρούσε σε σεξουαλική συνεύρεση με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου.

Το φλερτ στα χρόνια του Ίντερνετ

Πεδίο δόξης λαμπρό για…  φλερτ θεωρεί το Ίντερνετ ένας στους δύο Έλληνες.

Σε ό, τι αφορά το φύλο, οι άρρενες χρήστες κρατούν τα σκήπτρα στο διαδικτυακό φλερτ (ποσοστό 56%) αλλά και οι γυναίκες έχουν αξιοσημείωτη παρουσία (ποσοστό 35%). Το φλερτ μέσω διαδικτύου αφορά κυρίως άτομα ηλικίας 17-30 ετών (55,9%), αλλά οι πρώτοι που δηλώνουν ότι φλερτάρουν συχνά και χωρίς ενδοιασμούς είναι οι χρήστες ηλικίας  40 ετών και άνω (ποσοστό 15,1%).

Επίσης, οι έγγαμοι φλερτάρουν περισσότερο από αυτούς που συμβιώνουν (9,7% έναντι 5,2%).

Κατά τους ερευνητές, τα  στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι «ο γάμος… θέλει φλερτ, ενώ η συμβίωση θέλει φίλους». Όπως προκύπτει, οι χρήστες προτιμούν να φλερτάρουν μέσω Ίντερνετ διότι θεωρούν ότι είναι πιο εύκολη αυτή η προσέγγιση (ποσοστό  41,3%)  αλλά και γιατί υπάρχει ανωνυμία (36,5% ).


Φανατικοί χρήστες από τα δεύτερα  -άντα

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ένας στους δύο χρήστες ηλικίας 18 – 54 ετών «μπαίνει» τουλάχιστον 1 ώρα καθημερινά στο internet για «κοινωνικές επαφές» ενώ το ποσοστό καθημερινής χρήσης είναι πολύ υψηλό στις ηλικίες 40 και άνω, κάτι που δείχνει ότι στην ηλικία αυτή η ανάγκη για επικοινωνία γεφυρώνεται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου.

Μάλιστα, έξι στους δέκα άγαμους κάνουν καθημερινή χρήση  -το αντίστοιχο ποσοστό στους έγγαμους είναι τέσσερις στους δέκα (39,7%). Την ίδια στιγμή, φανατικό κοινό έχει το facebook στον μικρόκοσμο των διαζευγμένων καθώς ένας στους δύο χρησιμοποιεί πάνω από μία ώρα καθημερινά είτε το facebook είτε ανάλογες σελίδες.

Οι διαζευγμένοι επιζητούν το ερωτικό στοιχείο σε αυξημένο ποσοστό αλλά και την επικοινωνία με φίλους. Κατά τους ερευνητές, αυτό δικαιολογείται από το ότι οι διαζευγμένοι είναι πιο «επαναστατικοί», θέλουν να ζήσουν νέες εμπειρίες και αναζητούν περισσότερο την ερωτική περιπέτεια.

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ποσοστό (51%) δηλώνει ότι δεν θα προχωρούσε σε συνάντηση με άτομο που γνώρισε μέσω Ίντερνετ. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες φαίνεται ότι καλύπτονται περισσότερο πίσω από την ανωνυμία της οθόνης του η/υ καθώς δεν θέλουν την πραγματική συνάντηση σε ποσοστό 61%, κάτι που αποδίδεται αφενός στον φόβο τους να εκτεθούν αλλά και στο ότι δεν θεωρούν αξιόπιστο το άτομο που θα συναντήσουν.

Οι ενδοιασμοί αυτοί κάμπτονται όμως για τους χρήστες ηλικίας 30-40 χρόνων καθώς ποσοστό 55% δηλώνει ότι έχει σκοπό τη συνάντηση και για τους άγαμους και τους διαζευγμένους αφού έξι στους δέκα απαντούν θετικά σε μία πιθανή συνάντηση και στην αναζήτηση μίας σεξουαλικής σχέσης.

Ταυτότητα της έρευνας: Η μελέτη διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1.014 ατόμων, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 έως 54 ετών, από τις 21-25 Ιουνίου 2010.  Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Τη μελέτη διεξήγαγαν το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την ΚΑΠΠΑ RESEARCH.

Επιστημονικά υπεύθυνος ήταν ο κ. Θάνος Ασκητής.

2 σχόλια: