ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Με 750 ακίνητα χρωστάνε 1,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ



Μετά από τόσες αποκαλύψεις και ατελείωτους οικονομικούς ελέγχους, κανένας μέχρι σήμερα δε φαίνεται να λαμβάνει μία σοβαρή απόφαση για το μέλλον ενός εκ των πιο πλούσιων ιδρυμάτων της χώρας. Αποτέλεσμα της «αδιαφορίας» είναι αυτό το ίδρυμα να συγκαταλέγεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ.

Στη λίστα με τους μπαταχτσήδες οφειλέτες βρίσκεται και το Γηροκομείο Αθηνών, που χρωστάει 1.424.695,30 ευρώ στο ΙΚΑ. Σε άλλη περίπτωση θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ίδρυμα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδά του, λόγω των μειωμένων εσόδων του, όμως η «Ελεήμων Εταιρεία» είναι από εκείνα τα ιδρύματα που η περιουσία του αντιστοιχεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε, φαίνεται ξεκάθαρα το ποσό της οφειλής:




Ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών έχει επισημάνει πολλές φορές την κακοδιαχείριση στα Ταμεία, αλλά, δυστυχώς, αντί να επιβληθεί οποιοδήποτε πρόστιμο ή να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, ο πρόεδρος του ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπης Μπούμπας, χαίρει της φιλίας και των επισκέψεων πολλών πολιτικών προσώπων.


Εδώ και πολλούς μήνες, στις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» έχει αποκαλυφθεί τόσο ο τρόπος με τον οποίο ο αρχιμανδρίτης διαχειρίζεται τα οικονομικά του ιδρύματος όσο και η συμπεριφορά του έναντι των εργαζομένων σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους που μίλησαν σε εκείνες τις εκπομπές, σήμερα είναι άνεργοι με την επίσημη αιτιολογία ότι «μίλησαν στον Τριανταφυλλόπουλο». Το «VETO» αποκάλυψε την οικογενειοκρατία του ιδρύματος και τους μισθούς συγγενών του αρχιμανδρίτη, που φτάνουν και τα 10.000 ευρώ μηνιαίως.


Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, πολλοί εργαζόμενοι του ιδρύματος παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και τα οικονομικά του βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Το ερώτημα που παραμένει, αφορά στο αν θα μάθουμε ποτέ, πώς ένα ίδρυμα με τόσο μεγάλη περιουσία, έφτασε στο σημείο να χρωστάει στο ΙΚΑ -και όχι μόνο- και να μην τιμωρείται κανένας από εκείνους που ευθύνονται για την οικονομική κατρακύλα. Ακόμα πιο βασανιστικό είναι το ερώτημα για το πώς, ενώ έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες, η ηγεσία του ιδρύματος συνεχίζει ανενόχλητη την ίδια τακτική.


Η «Ελεήμων Εταιρεία» δημιουργήθηκε το 1864 και στο πέρασμα των χρόνων απέκτησε περιουσία που φτάνει τα 750 ακίνητα, κάποια εκ των οποίων έμειναν στα αζήτητα, ενώ κάποια άλλα -τα φιλέτα- ενοικιάσθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου