ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

"ΑΓΙΟΣ" ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΝΑ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!



 «Τι είναι η γυναίκα; Είναι ναυάγιο πάνω στην ξηρά, πηγή κακίας, αποταμίευμα χυδαιότητας και πονηριάς, θανατηφόρο συναπάντημα, ολίσθημα των ματιών, όλεθρος των ψυχών, πληγή της καρδιάς, καταστροφή των νέων, εξουσία του Άδη, απόκρημνη επιθυμία.

«Τι είναι η γυναίκα; Είναι αιτία του διαβόλου, ανάπαυση του όφη, παρηγοριά


του διαβόλου, απαρηγόρητη λύπη, καμίνι που από κάτω καίει φωτιά, σκανδαλισμός των σωζομένων, αγιάτρευτη κακία, τόπος καθημερινής φλυαρίας, ξενοδοχείο των άσωτων, εργαστήριο των δαιμόνων.

«Τι είναι η γυναίκα; Είναι φίλτρο πονηριάς, αδιάντροπο θηρίο, αχαλίνωτο στόμα, δημοσίευση των μυστικών, οδηγός του σκότους, δάσκαλος των παραπτωμάτων, πονηριά της απόλαυσης, αχόρταγη επιθυμία, που προξενεί την αιώνια κόλαση.

« Τι είναι η γυναίκα; Είναι γήινο φρόνημα, ραθυμία του άνδρα, ακολασία που κοιμάται μαζί του, φροντίδα που ξυπνά μαζί του, καθημερινή βλάβη, θύελλα του σπιτιού, ναυάγιο του άνδρα, ανήμερο θηρίο, καταγώγιο των μοιχών, όπλο του διαβόλου, επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος.

Όταν λοιπόν δεις μία γυναίκα όμορφη, που λάμπει, που έχει χαρούμενα μάτια, που γυαλίζουν τα μάγουλά της, που  κάποια επιτηδευμένη ομορφιά του προσώπου της φλογίζει τον λογισμό σου και αυξάνει τις επιθυμίες σου, σκέψου ότι αυτό που θαυμάζεις είναι χώμα, ότι αυτό που καίει είναι στάχτη, και τότε θα σταματήσει να παραφέρεται η ψυχή. Ξεσκέπασε με τον λογισμό σου το δέρμα του προσώπου της, και τότε θα δεις όλη την μηδαμινότητά της ομορφιάς της, διότι δεν θα βρεις τίποτε άλλο από οστά φλέβες και δυσοσμία. Σκέψου επίσης αυτή να γερνάει, να μεταβάλλεται, να πεθαίνει, να πέφτει μαραμένο όλο εκείνο το άνθος. Σκέψου τι θαυμάζεις, και να ντραπείς, και αφού ντραπείς, μετανόησε.»

18 σχόλια:

  1. "Ακόμα, η ανοχή προς τις γυναίκες είναι καταστροφική και για τους σκοπούς του πολιτεύματος και για την ευτυχία της Πόλης"

    "....ἔτι δ’ ἡ περὶ τὰς γυναῖκας ἄνεσις καὶ πρὸς τὴν προαίρεσιν τῆς πολιτείας βλαβερὰ καὶ πρὸς εὐδαιμονίαν πόλεως...."

    Αριστοτέλης, Πολιτικά, β, 1269b

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
    Ἱππόλυτος (616-668)
    ΙΠΠ. Ω Δία, γιατί στου Ηλιού το φως να φέρεις
    τις γυναίκες, τα δολερά τα πλάσματα,
    των αντρώνε τον όλεθρο; Αν να σπείρεις
    το ανθρώπινο το γένος εβουλήθης,
    δεν έπρεπε να το γεννάει γυναίκα,
    620μα δίνοντας καθένας στους ναούς σου
    γιά μάλαμα γιά σίδερο γιά χάλκωμα,
    το σπόρο των παιδιών του ν᾽ αγοράζει
    ανάλογα μ᾽ ό,τι πληρώνει — κι έτσι
    στο σπιτικό του λεύτερος να ζει,
    με δίχως θηλυκά. Δε θέλει ρώτημα
    πως η γυναίκα είναι κακό μεγάλο:
    ο γονιός τη γεννάει, τη μεγαλώνει
    κι ύστερα δίνει προίκα να την διώξει,
    να γλιτώσει. Κι αυτός που τηνε παίρνει
    630φύτρα κακιά στο σπιτικό του βάζει,
    την ομορφοστολίζει να τη χαίρεται,
    ξοδιάζοντας όλο το βιος του ο μαύρος.
    Κάλλιο κουτή γυναίκα να σου λάχει,
    που δεν μπορεί να βλάψει από αμυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μένανδρος δεν υπολείπεται υποτιμητικών χαρακτηρισμών: «Αναγκαίο κακό είναι η γυναίκα στη ζωή, ότι τα τρία κακά είναι πυρ, γυνή και θάλασσα», βλ. Μενάνδρου, Γνῶμαι Μονόστιχοι, 316 και καταλήγει με τις τρομερές θέσεις, «εκτός απ’ αυτήν που σε γέννησε, να μην αγαπήσεις άλλη» βλ. Μενάνδρου, Γνῶμαι Μονόστιχοι, 656 και ότι είναι καλύτερα να την κηδεύεις, παρά να την παντρεύεσαι, πρβλ. Μενάνδρου, Γνῶμαι Μονόστιχοι, 145.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δημοσθένης υποστηρίζει ότι στην αρχαία Αθήνα είχαν τριών ειδών γυναίκες: «Τις μεν εταίρες για την ηδονή, τις παλλακίδες για την φροντίδα του σώματος και τις νόμιμες γυναίκες για τη γνήσια παιδοποιία» βλ. Δημοσθένους, Κατὰ Νεαίρας, 122.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον Οἰκονομικὸ του Ξενοφώντα επισημαίνεται για τη γυναίκα: Έπρεπε να βλέπει όσο γινόταν λιγότερο, να ακούει όσο γινόταν λιγότερο, και να κάνει όσο γινόταν λιγότερες ερωτήσεις βλ. Ξενοφώντος, Οικονομικός,7, 5, ενώ ο Κριτόβουλος παραδέχεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί, με τους οποίους συζητά λιγότερο, από ό,τι με την ίδια του τη γυναίκα Βλ. Ξενοφώντος, Οἰκονομικός, 3, 12-13.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Θαλής έλεγε πως ευχαριστεί την τύχη, που γεννήθηκε άντρας και όχι γυναίκα, Έλληνας και όχι βάρβαρος, άνθρωπος και όχι ζώο» Βλ. Διογένους Λαερτίου, Βίοι Φιλοσόφων, 1, 33.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αριστοφάνης την παρουσιάζει υποτιμώντας την, ως το πιο ακαταμάχητο θηρίο: Βλ. Αριστοφάνους, Λυσιστράτη, 1014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. “Ανδράδελφέ μου ( Έκτορα), της κακοτρόπου σκύλας ,της φρικαλέας / Να ‘ταν τη μέρα που με γέννησεν η μάνα μου να ερχόταν / να με σηκώσει ανεμορούφουλας κακός και να με πάρει / για στο βουνό για στου πολύβογγου πελάου μακριά το κύμα, / πριν όλα αυτά γενούν, να μ έπαιρνε το κύμα να με πνίξει”(Ιλιάδα Ζ 344-48).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την σκυτάλη από τον Όμηρο πήρε ο Ησίοδος που με τον δικό του τρόπο δίνει μία άλλη διάσταση στην θέση και τον ρόλο της γυναίκας.

    “Οίκον μεν πρώτιστα / γυναίκά τε βουν τ’ / αροτήρα, / κτητήν, ου γαμετήν, / ήτις και βουσίν / έποιτο”(Πρώτα από μόλα να πάρεις σπίτι, βόδι για όργωμα, γυναίκα αγορασμένη ,όχι με γάμο, που να μπορεί να ακολουθεί τα βόδια.” Έργα και Ημέραι”,405…)

    Οι παραπάνω στίχοι του Ησιόδου είναι αποκαλυπτικοί της θέσης της γυναίκας στο αξιακό σύστημα της εποχής του (8ος αιώνας π. χ ). Η γυναίκα παρουσιάζεται ως παρακολούθημα των ζώων και του υπόλοιπου οικιακού εξοπλισμού. κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά φαίνεται ότι ο ερχομός του Χριστιανισμού στην ιστορία έφερε τη μεγάλη ανατροπή με την περίφημη θέση του «οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ» Γαλάτας γ, 23, η οποία ήταν τελείως αντίθετη με τις φιλοσοφικές αντιλήψεις της αρχαιότητας αλλά και με τις ισλαμικές και ινδουιστικές θέσεις σήμερα. Αλλοίμονο στη γυναίκα αν δεν είχαμε την έλευση του Χριστιανισμού στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για αυτά που γράφουν οι ομοφυλόφιλοι πατέρες σου θα απαντήσεις βρωμιάρη η θα λες αρές μαρες στον πρωκτό σου κουκουναριές;Ρε τι μαλακά είναι τούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11 μέρες μετά σου έστειλαν την απάντηση τα αφεντικά!!!!

      Τσάμπα οι λίρες πουστρα

      🐔 🐔 🐔

      Διαγραφή
    2. Δουλειά είναι να πληρώνεσαι για να ρίχνεις λάσπη με ανύπαρκτα βιβλία, θεωρίες συνωμοσίας, διαστρέβλωση της ιστορίας και να εξυπηρετείς τις τουρκικές προβοκάτσιες.
      Πληρώνεσαι για αυτό.
      Μόνο που είναι τσάμπα δουλειά.
      Όλη μέρα στο ίντερνετ να σου πάρουμε πετσέτα να σκουπίσεις τον ιδρώτα απο το πληκτρολόγιο.

      Άντε καληνύχτα πουστρα.

      Κάνε επάγγελμα τον κωλο σου, γαμιεσαι που γαμιεσαι πιο τίμιο θα είναι.

      Διαγραφή
    3. Χαχα να σε είχα στη δουλειά μου δέκα λεπτά

      Διαγραφή
    4. Ως ρουφιάνος ή πουστης;
      Κράτα τη δουλειά σου για τα μούτρα σου.

      Διαγραφή
    5. Δεν σου έχουν βάλει ποτέ ένσημα;;;;;;

      Οι εισφορές που πληρώνει ο εργοδότης και αυτές που κρατά απο τον εργαζόμενο και τις αποδίδει στον εφκα για να έχει κάλυψη ασφαλιστική και περίθαλψης.

      Έλα ρε πουστρα παντού αδυλωτη είσαι;;;;;

      Για τις μαλακίες που σου στέλνουν και ανεβάζεις ζήτα και αποζημίωση.

      Μη σε πιάνουν κορόιδο τα αφεντικά...

      Αλλά βέβαια αν άξιζες θα δούλευες σε κανονική δουλειά.

      Διαγραφή