ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε ο Γιάννης Φουράκης!

Μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο συγγραφέας Γιάννης Φουράκης, σε κλινική της Κυψέλης όπου νοσηλευόταν.  

Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τη θλίψη μου, καθώς ο Γιάννης ήταν φίλος πολλά χρόνια- πριν ακόμη μπει στη ζωή μου και στις τηλεοπτικές οθόνες η εκπομπή "Οι Πύλες του Ανεξήγητου"!
  Μαχητής και ονειροπόλος, πιστός και αφοσιωμένος στην αναζήτηση της αλήθειας, ένας άνθρωπος με σοφία και γνώση που συχνά αδυνατούσα να αντιληφθώ σε όλο της το μεγαλείο!
  Ολοι οι συνεργάτες των "Πυλών" τον θεωρούσαμε μέλος της ομάδας μας, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσουμε τη βοήθειά του και να μας την αρνηθεί! Αλλά και οι φίλοι της εκπομπής, ζητούσαν με τηλεφωνήματα και email την παρουσία του σε δεκάδες θέματα που τα αποκαλούσαν χαριτολογώντας "φουράκεια": η ομάδα Ε, τα παιδιά Indigo, τα παιδιά του '83, ήταν μόνο μερικά από αυτά! 
  Θα επανέλθουμε σύντομα με ένα αφιέρωμα- ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του! Για την ώρα, καλό ταξίδι Γιάννη και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου!
Κώστας Χαρδαβέλλας



pyles.tv

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός φτώχυναν σήμερα. Μαζί φτωχύναμε και όλοι εμείς.

    Ένας Μεγάλος Άνθρωπος, ένας Μεγάλος Έλληνας έφυγε και επέστρεψε στην πραγματική του Πατρίδα, για να ξανάρθει όμως σύντομα κοντά μας, όχι ως απλή ανθρώπινη οντότητα, αλλά ως Ανώτερη.

    Είναι πλέον μαζί με τη Θεά Αθηνά, η οποία και τον υποδέχτηκε προκειμένου να τον τιμήσει όπως του αξίζει, και ήδη συζητούν τους προβληματισμούς του.

    Ο Αγνός και Έντιμος αυτός Άνθρωπος, Έλληνας, Φίλος, Φιλόσοφος, Δάσκαλος, Ταγός και Μύστης, είναι πλέον εκεί που πάντα ονειρευότανε. Και ναι! Είναι ευτυχισμένος!

    Καλή δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του. Όσο και να ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου είναι καλά εκεί που είναι, εσένα σου λείπει και αυτό είναι φυσιολογικό. Σε όλους μας θα λείψει. Δεν θέλει όμως να θρηνούμε.

    Αντίο κύριε Γιάννη, πολυαγαπημένε φίλε, Δάσκαλε, συμπολεμιστή. Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον συμπολεμιστή που έφυγε...

    Το σύμπαν θα είναι πολύ άδικο αν δεν είσαι τώρα μαζί με τους ημίθεους και τους Θεούς, λουσμένος στο ουράνιο φως του Ολύμπου.

    Όσοι σε ήξεραν γνωρίζουν ότι καταγώσουν από τα παλιότερα Ησιόδια Γένη. Ήσουν ένας ξεχασμένος χρυσός πολεμιστής στη γκρίζα εποχή του σιδήρου και της σκουριάς.

    Συγχώρεσέ μας όλους εμάς που ίσως δεν καταλάβαμε και δεν τιμήσαμε τα οράματά σου. Μακάρι να είχαμε όλοι την ουράνια ψυχή σου, τα αιθερικά σου μάτια και την ατσάλινη μα γεμάτη καλωσύνη καρδιά σου, οπότε θα ζούσαμε σε έναν ομορφότερο κόσμο, πιο αυθεντικό και πιο ουσιαστικό...

    Αν υπάρχει μια Ουράνια Ελλάδα των Ηρώων και των Θαυμάτων, το χρωστάει σε ανθρώπους σαν και σένα.

    Αν υπάρχει ένα Ιδανικό, νόες σαν το δικό σου το δημιούργησαν.

    Μεσολάβησε για εμάς στους Θεούς, όπως μεσολαβούσες τόσα χρόνια για εκείνους προς εμάς.

    Μίλησέ τους για τους ξεχασμένους πολεμιστές του Σιδήρου, που παλεύουμε χωρίς ελπίδα ενάντια στη Φθορά και στη Λήθη. Ζήτησέ τους να μας στείλουν τις αχτίδες τους.

    Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σε θυμόμαστε. Από το κέντρο της καρδιάς μας σου στέλνουμε τον αιθερικό άνεμο για να σπρώξει τα πανιά του πλοίου που θα σε οδηγήσει πέρα από τους αιθέρες, κοντά στα Άστρα...

    Ελπίζω να σε βρω ξανά, μαζί με τους άλλους συμπολεμιστές, για να ολοκληρώσουμε όλα εκείνα που αφήσαμε μισά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς έφυγε.Περίμενα να βγάλει την συνέχεια του βιβλίου του ΑΡΧΗ ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ αλλά φυσικά δεν θα βγεί ποτέ.Όμως πάντα είχα την υποψία ότι αποτελεί και αυτός ένα Δούρειο Ίππο της εβραιοχριστιανικής αίρεσης,ο οποίος Δούρειος Ίππος είχε ώς σκοπό να κρατάει τους ανθρώπους που τον πίστευαν σε αδράνεια, όσον'αφορά τον αγώνα εναντίον της ορθοδοξίας,μέσω ύπουλων τρόπων.Και βλέποντας ότι θα ταφεί μέσω εβραιοχριστιανικής τελετής με τις ευχές να βρεθεί στον κόλπο του Αβραάμ,έ,λυπάμαι πολύ αλλά οι υποψίες μου επιβεβαιώνονται. Και ας μην αρέσει αυτό σε κάποιους αλλά έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλος ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ έφυγε. Καλό του ταξίδι και εύχομαι να λύσει τα Μυστήρια της ζωής και να μην αφήσει καμμιά αλήθεια ανεξερεύνητη.
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς αλλά,πρέπει να συμφωνήσω με τον ανώνυμο σχολιαστή "2 Δεκεμβρίου 2010 10:04 μ.μ."
    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή