ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ...."ΠΑΡΘΕΝΑ" ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ!!

Η "Παρθένα" Τζούλια στο Μουσείο Μπενάκη!!! ΠΑΡΘΕΝΑ???ΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ??
Πρώτα ήρθε το καυτό JuliaΆs show σε μαγαζί της λεωφόρου Συγγρού και τώρα η Τζούλια Αλεξανδράτου γίνεται... έκθεμα στο Μουσείο Μπενάκη! Πρόκειται για μια εικόνα που την παρουσιάζει γυμνή, ζωγραφισμένη με λάδι πάνω σε μάρμαρο, μπροστά στην επιτύμβια πλάκα μιας κοπέλας με το όνομα «Παρθένα». Μια εικόνα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που αναμφισβήτητα προκαλεί. Το ξανθό «it girl» της showbiz ενέπνευσε τον ζωγράφο Παναγιώτη Κουλουρά, έργα του οποίου φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη.

«Ο χρόνος, ο άνθρωπος, οι ιστορίες τους» λέγεται η ομαδική έκθεση (συνολικά είκοσι τεσσάρων Ελλήνων δημιουργών), που θα εκτίθεται μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου στο μουσείο, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται και η «άλλη» Τζούλια. Η έκθεση επιχειρεί ένα διάλογο ανάμεσα στην καταγεγραμμένη ιστορία και την άγραφη, ανάμεσα στην επίσημη ιστορία και στα ίχνη των μικρών καθημερινών ιστοριών μέσα στο χρόνο. Η... καθημερινή, πικάντικη Τζούλια άλλους τους εξιτάρει κάνοντάς τους να χαμογελούν, κάποιοι άλλοι όμως δεν βλέπουν το concept με θετικό μάτι!

Ο ζωγράφος μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» επισήμανε: «Καταγράφω το γεγονός καθεαυτό, αφού δεν το γνωρίζω, αλλά την πληροφορία που δέχομαι γιΆ αυτό που έχει συμβεί από τις εφημερίδες. Εξάλλου, αυτό που μαθαίνουμε είναι αυτό που σηματοδοτεί την κοινωνική συνείδηση». 

Ο εικαστικός δημιουργός επέλεξε να ζωγραφίζει τις φωτογραφίες των εφημερίδων, γιατί από εκεί έρχεται το πρώτο «σοκ», όπως λέει. Ετσι ζωγράφισε την Τζούλια και, όπως εξήγησε, της έδωσε τον ίδιο τίτλο με εκείνον που είχε το δημοσίευμα απΆ όπου κόπιαρε την ιδέα: «Για πρώτη φορά μιλά έξω από τα δόντια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου